Acord per evitar el trasllat de part dels treballadors de Pastas Gallo de Granollers a Còrdova
Els 35 empleats seran recol·locats a les tres plantes que l'empresa té a Catalunya
Els 35 empleats de la línia de producció de pasta seca que Pastas Gallo trasllada de la seva fàbrica de Granollers al municipi cordovès d'El Carpio finalment no hauran d'anar a la planta andalusa. L'assemblea de treballadors ha aprovat per unanimitat aquest dimecres el preacord a què van arribar el comitè d'empresa i la direcció per recol·locar aquesta part de la plantilla a les plantes que la companyia té a Catalunya, concretament a Granollers, on se centrarà només en la producció de pasta fresca, canelons i lasanya; a la d'Esparreguera, que fa pasta sense gluten, i a la de Sant Vicenç dels Horts, que concentra la pasta oriental.
Segons ha informat el sindicat UGT, l'acord també preveu per als empleats que no vulguin acceptar aquest trasllat a les plantes catalanes una baixa voluntària amb una indemnització de 37 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats.
Tal com va avançar l'ARA, el 5 de febrer la companyia va anunciar a la plantilla que s'enduia la producció de pasta seca de Granollers a El Carpio fruit del procés d'especialització que està fent l'empresa amb les quatre fàbriques que té a Espanya. En un primer moment la direcció va oferir els treballadors d'aquesta línia el trasllat de la plantilla a Andalusia, que els sindicats van rebutjar des del primer moment. Després de diverses reunions, finalment es podran quedar a Catalunya.