El teletreball resisteix tot i l’inici de la vacunació

Un 11,2% dels empleats a Espanya van treballar des de casa el primer trimestre de l'any

El teletreball va continuar creixent el primer trimestre de l’any, tot i l’inici de la campanya de vacunació per controlar la pandèmia. Fins a un 11,2% dels empleats a Espanya van treballar des de casa de gener a març, segons dades que ha fet públiques aquest dimecres l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat, que depèn del ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En xifres absolutes van teletreballar 2.146.000 persones, el que representa un augment de 0,3 punts respecte al trimestre anterior. La xifra, però, encara està per sota de la mitjana de la Unió Europea, que és del 12,3%. L’Observatori atribueix aquest repunt a les mesures de restricció de mobilitat i socials que es van imposar a inicis d’any.

Cargando
No hay anuncios

Les dones teletreballen més

Pel que fa al gènere, les dones són qui més ha teletreballat des que va esclatar la pandèmia. En concret, el percentatge és 2,2 punts superior al dels homes, una bretxa que és més elevada que la de la mitjana de la Unió Europea, que se situa en 1,7 punts. Per edats, el grup que més opta per aquesta modalitat de treball són els que estan entre els 35 i els 45 anys, mentre que els que menys ho fan són els joves de 16 a 24 anys, seguits pels que tenen 55 anys o més. Catalunya continua sent la segona comunitat on més es teletreballa, amb un 15,2% d'empleats. Però qui encapçala aquest rànquing és un cop més la Comunitat de Madrid, amb un 21,6%. En canvi, qui tanca la cua d’aquesta classificació són Múrcia (5,5%) i Navarra (5%). L’Observatori afegeix que tres de cada quatre empreses (77%) asseguren que han proporcionat els dispositius tecnològics necessaris per a aquesta modalitat laboral.

Cargando
No hay anuncios

Les dades contrasten amb les d’abans de la pandèmia. Del 2011al 2019, la mitjana d’empleats de la UE que teletreballaven era del 5,5%, que a Espanya baixava fins al 4,8%.