La suïssa Erni creix amb 60 empleats a Barcelona en un any
La multinacional té un centre de desenvolupament de software a la capital catalana
BarcelonaLa pandèmia ha accelerat el desenvolupament de softwarei Barcelona continua sumant punts en aquest sector. La multinacional suïssa de programari Erni és una de les empreses que van aterrar fa una dècada a la capital catalana, on ha anat concentrant progressivament la seva activitat al sud d'Europa. En l'últim any, la companyia ha sumat 60 nous treballadors, sobretot enginyers especialitzats en camps com la robòtica i la tecnologia mèdica, fins a situar la seva plantilla espanyola (també hi ha dues oficines més petites a Madrid i València) al voltant dels 300 empleats. "Són perfils que es dediquen a unir el món físic i el software", explica a l'ARA el director general d'Erni a Espanya, Gerard Esparducer.
Entre els últims projectes que l'empresa ha preparat des de la capital catalana hi ha, per exemple, un dispositiu de diagnòstic per al covid-19 que es basa en el reconeixement d'imatges i la intel·ligència artificial, a través de l'anàlisi d'una àmplia base de dades de casos previs. Erni també ha treballat en un robot col·laboratiu capaç de captar imatges en alta resolució des de dins d'un quiròfan i enviar-les per trobar-hi un diagnòstic. Aquest projecte s'ha elaborat per a la seu nord-americana d'una multinacional, avança Esparducer, i inclou una pantalla des d'on indicar al robot què ha de fer i veure els resultats que es van produint. Des de l'esclat de la pandèmia, la seva àrea de tecnologia mèdica ha viscut un creixement "espectacular".
Programari "a la carta"
Erni s'encarrega de produir programari "a la carta" per a altres empreses que requereixen sistemes d'alta complexitat, també en sectors com l'automoció. Tot i que el directiu admet que aquesta indústria ha alentit el ritme en l'últim any a causa dels problemes derivats de les interrupcions a la cadena de subministraments, es mostra confiat que el PERTE del cotxe elèctric revifarà l'arribada de nous projectes. "Estem treballant en el software dels carregadors i les bateries de nova generació, perquè siguin més bons i més ràpids", diu.
El grup suís ja té un laboratori per provar maquinària a Sant Cugat del Vallès, que va crear arran de les necessitats d'un dels seus clients, i es planteja obrir-ne un altre pel mateix motiu. "El talent és gairebé tan difícil d'aconseguir com un bon projecte", conclou Esparducer.