Mobile World Congress

Rècord de participació catalana en el Mobile 2024

El MWC comptarà amb 360 empreses del país, un 8% més que l'any anterior

BarcelonaLa participació d'empreses catalanes en el Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN d'enguany batrà tots els rècords: fins a 360 companyies del país hi seran presents, un 8% més que en l'edició del 2023. L'esdeveniment, que se celebrarà entre el 26 i el 29 de febrer al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, comptarà, com ja és habitual, amb l'estand Catalonia, on s'exposaran la majoria d'aquestes empreses.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, segons ha explicat aquest dimecres el conseller d'Empresa, Roger Torrent, 69 empreses, centres tecnològics i entitats catalanes tindran expositor al MWC, i 291 al 4YFN, l'espai dedicat a les start-ups i l'emprenedoria i que enguany arriba a la desena edició.

Cargando
No hay anuncios

"Tenim unes perspectives molt positives en aquest Mobile i el nostre interès és doble: d'una banda, volem posicionar-nos internacionalment a l'ecosistema a escala global", ha assegurat Torrent: "I també volem aprofitar l'esdeveniment per impulsar l'ecosistema propi, que serveixi per buscar noves aliances, nous inversors, etcètera". 

La supercomputació catalana, també present

Torrent ha explicat que l'espai de demostració de l'estand Catalonia portarà una demo de com funciona la supercomputació, però amb una proposta "peculiar" i "de caràcter humanístic". Es farà amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i, segons ha explicat el director de l'entitat, Pep Martorell, "serà probablement l'únic expositori del Mobile que no tindrà ni cables, ni llums, ni ordinadors, ni telèfons ni res del que abunda al congrés".

Cargando
No hay anuncios

La idea és explicar la importància i "el poder transformador de la supercomputació per donar resposta als grans reptes globals" a partir d'una metàfora amb un granet de sorra. De fet, segons Martorell, "la proposta vol projectar el lideratge de Catalunya com a hub tecnològic i l'aposta per esdevenir un referent mundial en l'àmbit de la supercomputació", coincidint també amb la inauguració recent del superordinador MareNostrum 5.

Més enllà d'aquest projecte, en el context del Mobile, Acció –l'agència catalana per a la competitivitat i l'empresa– organitza l'Open Innovation Challenge, un conjunt de trobades on grans companyies plantegen reptes tecnològics perquè les start-ups catalanes hi proposin una solució innovadora. D'aquesta manera s'aconsegueix connectar empreses emergents amb el teixit empresarial més consolidat. Enguany, segons la conselleria, es preveu que durant el congrés se celebrin unes mil reunions entre companyies i start-ups del país.