Telecomunicacions

Parlem preveu tancar l'any facturant 50 M€ i entrar en beneficis el 2025

La teleoperadora inaugura la seva nova seu a l'edifici de la Cambra de Barcelona

Ernest Pérez Mas, fundador de Parlem Telecom

BarcelonaA les portes de complir una dècada des de la primera trucada, Parlem Telecom s'apropa als beneficis. Durant el darrer any i mig, la companyia de telecomunicacions ha aconseguit capgirar els seus comptes –en gran part gràcies a aparcar el seu negoci d'energia– i preveu tancar el 2024 amb més de 50 milions d'euros de facturació, un 13% més que l'any anterior, i pràcticament doblar l'ebitda (benefici brut), fins als 5,75 milions d'euros, i es prepara per assolir el benefici net a finals del 2025.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han explicat el president de Parlem, Ernest Pérez-Mas, i el seu conseller delegat, Xavier Capellades, en el marc de la inauguració de la seva nova seu, que, tal com va avançar l'ARA, serà a l'edifici de la Diagonal de la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquestes instal·lacions també compten amb una botiga d'atenció al client a peu de carrer, on també se celebraran esdeveniments empresarials, culturals i esportius. A més, la companyia ha anunciat que "a finals d'aquest mes, el 5G ja estarà disponible per a totes les marques comercials de Parlem", tot i que molts dels clients ja tenen l'opció als terminals de manera gratuïta.

El grup preveu seguir creixent a un ritme accelerat els pròxims mesos per consolidar-se a Catalunya i al País Valencià, on opera sota la marca Aproop. Alhora, fa també prop d'un any i mig que Parlem és present a Galícia amb la marca Toxo, i no descarta seguir-se obrint a la resta d'Espanya i altres països, segons ha apuntat Pérez-Mas. "Estic mirant altres llocs d'Europa on puguem aterrar", ha explicat, alhora que s'ha mostrat partidari de, primer, demostrar que la seva proposta funciona al País Valencià i a Galícia. En aquesta línia, Capellades ha assegurat que "el focus és ser líder de mercat a Catalunya i al País Valencià", i aquesta és la seva "obsessió els pròxims 12 o 24 mesos".

La complexitat del mercat

Des de Parlem asseguren que els resultats són bons, i més "si es té en compte la situació del sector, amb una deflactació claríssima de preus per part de les grans teleoperadores i una pressió comercial molt forta", i han qualificat la seva posició financera de "sòlida i forta".

Capellades ha criticat que hi ha companyies que estan tendint "a l'ultra low cost", cosa que a parer seu no és honest ni transparent i està segur que hauran d'apujar els preus en el futur. Per la seva banda, Pérez-Mas ha destacat la "catalanitat absoluta i desacomplexada" de la identitat de Parlem i ha expressat la seva voluntat de recolzar la llengua, el territori i el país. De fet, la nova seu és una evidència d'aquest ADN tan marcat, amb sales amb noms com "La Patum", "La Diada" o "Sant Jordi".

stats