La irrupció de la IA generativa

Nvidia dispara els beneficis i ingressos però cau a la borsa

L'empresa més valuosa del món no compleix amb les expectatives més altes de Wall Street

ARA
2 min
Logo de l’empresa tecnològica Nvidia, situada a Santa Clara, Califòrnia.

BarcelonaEls solvents resultats que l'empresa més valuosa del món ha donat a conèixer no són suficients segons els mercats. Tot i duplicar els ingressos en l'últim trimestre i registrar un benefici net de 14.950 milions d'euros, un 168% més, el fabricat nord-americà de microxips i targetes gràfiques Nvidia ha vist com el valor de les seves accions queien un 2%. El motiu? Les grans expectatives de Wall Street.

La companyia havia assegurat que obtindria milers de milions de dòlars en ingressos aquest any fiscal gràcies a la nova generació dels seus xips d'intel·ligència artificial malgrat arrossegar problemes de producció, però les previsions de Nvidia quedaven lluny de les millors previsions dels analistes, que s'havien acostumat a resultats més alts.

La companyia va ingressar 27.000 milions d'euros, un 122% més que un any enrere i per sobre dels 25.870 milions d'euros previstos pels analistes. Ara bé, fa un any el creixement de la facturació va ser del 262%. Per al pròxim trimestre, la companyia preveu ingressar 29.300 milions d'euros, un 2% per sobre del consens d'analistes.

Nvida està actualment valorada en 3,16 bilions de dòlars, però les accions de la companyia van caure fins a un 8% després d'una conferència amb inversors, cosa que hauria suposat eliminar més de 200.000 milions de dòlars de la seva capitalització. Enguany, les accions han pujat un 154%, cosa que ha fet que siguin responsables d'haver impulsat més d'una quarta part dels guanys de l'índex borsari S&P 500, segons informa el Financial Times.

Retard en els xips

El creixement que havia de comportar la nova generació de xips, coneguts amb el nom de Blackwell, s'ha vist estroncat per un retard que, la cap de finances de la companyia, Colette Kress, va dir que es devia als canvis realitzats per Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, amb qui treballa per confeccionar els xips.

"La rampa de producció de Blackwell està programada per començar el quart trimestre i continuar fins a l'any fiscal 2026. En el quart trimestre, esperem enviar diversos milers de milions de dòlars en ingressos de Blackwell", va afegir. El conseller delegat, Jensen Huang, va dir que la demanda era forta, però en una trucada amb inversors no va detallar l'abast del retard.

Paral·lelament, el xip Hopper, especialitzat en l'entrenament de models de llenguatge, sistemes de recomanació i aplicacions d'IA generativa, manté una "forta demanda i s'espera que els lliuraments augmentin" els mesos vinents.

Els últims resultats trimestrals de Google, Microsoft, Meta i Amazon han mostrat l'envergadura de la despesa de les big tech per construir la infraestructura per entrenar i executar models d'IA. Les quatre companyies es troben entre els clients més grans de Nvidia i s'esperava que l'informe de guanys oferís una fotografia de l'estat d'ànim al voltant de la IA, segons informa el Financial Times.

stats