Tecnologia

Un fons dels EUA compra la consultora osonenca Seidor

El grup Carlyle adquireix el 60% de la companyia i els socis actuals mantindran el 40% restant

P. S. A.
2 min
El fins ara conseller delegat de Seidor, Josep Benito.

BarcelonaLa consultora tecnològica osonenca Seidor estarà controlada a partir d'ara per un accionista dels Estats Units. El fons nord-americà Carlyle ha comprat el 60% de la companyia, mentre que el 40% restant seguirà en mans dels socis actuals. El conseller delegat actual, Josep Benito, assumirà el càrrec de president executiu i es mantindrà l'equip directiu que hi havia fins ara, així com la seu social a Vic. Com és habitual en aquest tipus d'operacions, l'acord està pendent de rebre la llum verda per part d'autoritats com la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que es preveu que arribi a finals d'aquest mateix exercici.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta adquisició arriba, justament, quan hi havia rumors sobre una possible sortida a borsa de l'empresa en un futur, uns plans que el grup ha confirmat en un comunicat: "Amb aquesta transacció, Seidor compta amb capacitats addicionals per dur a terme un pla de creixement i consolidació als mercats internacionals, així com per tirar endavant, a mitjà termini, una possible oferta pública inicial". En l'operació hi han participat com a assessors les firmes BCG (Boston Consulting Group), Busquet Economistas-Auditores, Cuatrecasas, JP Morgan, KPMG, Linklaters i Renta4Sigrun.

Nascuda als anys 80

Seidor va néixer el 1982 de la mà dels germans Santiago i Andreu Benito i, segons ha assegurat aquest dimarts la companyia, ha mantingut un creixement "sostingut en el temps i a doble dígit" durant els últims 15 anys. Durant el 2023 el grup va assolir una facturació de 894 milions d'euros, un 19% més que en l'exercici anterior, i preveu superar els 1.000 milions d'ingressos enguany. Actualment, la consultora vigatana compta amb una plantilla de més de 9.000 treballadors i operacions en 45 països d'Europa, l'Amèrica del Sud, els Estats Units, el Pròxim Orient, l'Àfrica i Àsia.

"La incorporació d'un fons d'inversió de la rellevància de Carlyle a l'accionariat de Seidor demostra la confiança del mercat en la nostra estratègia. Carlyle ens aporta no tan sols la capacitat financera per accelerar el nostre creixement, sinó també l'experiència i les bones pràctiques de gestió empresarial que han portat a l'èxit altres grans companyies", ha remarcat el conseller delegat de la companyia, Josep Benito.

stats