Tecnologia

"Vaig ficar-me en el món dels bitcoins perquè estava molt endeutat"

El Barcelona Binance Meeting congregarà un miler de persones en una trobada "educativa" sobre criptomonedes

Imatge del 'Meet up' de Binance a Barcelona

BarcelonaNFTs, cryptos, bitcoin, tokens, blockchain, trading, metavers i un llarg etcètera d'anglicismes i mots tècnics dominaven aquest divendres l'espai del Portal de l'Eixample, al carrer València de Barcelona. Durant tot el dia hi ha tingut lloc la Barcelona Binance Meetup, una trobada per a aficionats i professionals del món de les criptomonedes i els tokens organitzada per Binance, la plataforma de compravenda de criptomonedes més gran del món en transaccions diàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Només entrar a l'espai, el perfil que predomina és clar: joves d'entre 20 i 30 anys, i principalment nois. Molts tatuatges, cabells curts i la gorra posada, encara que sigui un interior. Moltes ganes de fer xarxa i d'aprendre "dels millors", els seus "mentors", que al llarg de la jornada oferiran alguna xerrada temàtica. Però tot i que aquest és el perfil predominant, no hi falten els més sèniors.

En Ramon [nom fictici] té més de 50 anys i parla animadament amb un jove de l'organització, que l'ajuda amb una tablet a fer el procediment necessari per operar "una quantitat força gran de diners" a través de Binance. "No és un món només de joves, hi ha molta gent de més de 50 anys que hi està molt posada i domina molt –expliquen–. Sovint és per diversificar inversions o simplement per aprendre".

De fet, aquest últim és en gran part l'objectiu de la trobada: potenciar la branca de Binance Academy, que consisteix en una plataforma de contingut educatiu gratuït sobre el sector. "És un espai obert per donar la cara com a empresa regulada i acostar aquesta tecnologia a tothom", detallen. En definitiva, educar la gent que s'inicia o que té curiositat i també potenciar el coneixement dels més experts. Esperen que la trobada congregui un miler de persones durant tot el dia.

Assegut en un dels puffs moderns que hi ha a un racó de la sala hi ha l'Axel Gil, que fa uns anys es guanyava la vida com a infermer, però que ara parla efusivament amb un col·lega inversor. "Em vaig ficar en aquest mundillo el 2018 perquè em vaig adonar que el sistema financer era una estafa –explica entre rialles–. Tot va començar quan em vaig independitzar amb la meva parella, i ens vam trobar carregats de deutes: devíem més de 48.000 euros".

"Aleshores vaig decidir que invertiria en or, no en sabia gaire d'economia, però sabia que els mercats havien caigut i era un bon moment. Vaig començar a estudiar macroeconomia pel meu compte, em vaig creuar amb el Bitcoin i vaig triomfar", indica amb un somriure. "Al final, tot això m'ha portat a fundar un fons d'inversió a Andorra amb un soci, ja tenim els permisos i arrencarem al gener –assegura–. M'he format molt per arribar fins aquí, i no deixo de fer-ho dia a dia".

"Aquí tots som una mica friquis, jo ho soc molt", explica l'Adrián Vacas, un jove d'uns 26 anys enamorat dels NFT. "He vingut per fer contactes i networking perquè aquesta tarda tinc una sessió del Club de NFTs i volia saber què es coïa aquí", diu. Vacas era informàtic i va entrar en el món de les criptomonedes fa cinc anys i ara es dedica als NFT del món de l'esport al projecte Ape Sports. De foto de perfil al seu Instagram hi té "un NFT de l'empresa", i explica que en aquest món hi ha trobat la seva "gran passió".

stats