Mobile world congress MWC 24
27/02/2024
2 min

Un rellotge amb més per menys

Concretament, el doble de processadors i de sistemes operatius per consumir menys bateria. La marca xinesa OnePlus considera que l’única manera de millorar l’autonomia de funcionament dels rellotges connectats avançats, que repliquen moltes funcions de l'smartphone i estan farcits de sensors biomètrics, és combinar en el seu nou Watch 2 un xip BES2700 amb sistema RTOS que executa les operacions bàsiques i un Snapdragon W5 de Qualcomm que només entra en escena mentre han de funcionar les aplicacions del sistema Wear OS de Google. Segons l’empresa, d’aquesta manera la bateria li dura fins a 100 hores, més del doble que la del de Samsung i cinc vegades més que la del d’Apple.

L’anell de compromís amb la teva salut

Precisament un dels problemes de la majoria de rellotges connectats és que has de portar-los sempre posats i amb prou bateria si vols vigilar la teva salut sense interrupcions. D’aquí que comencin a sortir altres dispositius amb sensors que reclamen menys atenció, i el nou format de moda són els anells. Samsung mostra en una vitrina del seu estand el Galaxy Ring, que sortirà a la venda en tres colors –negre, daurat i platejat– i nou diàmetres diferents, per ajustar-se al dit de cada comprador. La marca el vincula amb la seva aplicació de salut i assegura que si tens una de les seves neveres connectades no et dirà només si has dormit malament, sinó també que ho has fet perquè vas menjar massa xocolata abans d’anar al llit.

3D sense ulleres

La marca ZTE també s’afegeix a l’onada de telèfons amb IA incorporada que protagonitzen l’apartat de hardware d’aquesta edició, tots basats en els xips de l’americana Qualcomm. Aviat arribaran, però, els de marques de segona fila gràcies al llançament d’un xip equivalent per part de la taiwanesa Mediatek, que vindria a ser l’Hacendado dels processadors per a mòbil: més econòmics però igualment efectius. Tot i això, a l’estand de ZTE destaca especialment la nova versió de la tauleta Nubia Pad 3D, amb connexió 5G i una pantalla de 12,1 polzades que permet veure imatges tridimensionals sense haver de posar-te unes ulleres especials. Si no disposem de contingut en 3D, simula l’efecte a partir d’un vídeo normal. El resultat és prou efectiu. Encara no té preu, però el model original costava a partir dels 1.300 euros.

Un portàtil de pantalla transparent 

Aquest any Lenovo atreu visitants mostrant de manera destacada un telèfon mòbil tan flexible que te’l pots posar al canell com si fos un braçalet –força aparatós, això sí– i un prototip d’ordinador portàtil amb pantalla completament transparent. Encara no he entès per a què serveix que ho sigui, però això em passa sovint al MWC amb andròmines que semblen solucions buscant el seu problema.

stats