Tecnologia
Tecnologia23/02/2023

Brussel·les estudia que Google, Netflix o Amazon paguin part de la xarxa d'internet

La Comissió Europea prohibeix utilitzar TikTok als seus treballadors

Brussel·lesBrussel·les ha mogut fitxa en l'etern debat –davant la pressió constant de les operadores telefòniques– sobre si les grans plataformes, com Amazon, Google o Netflix, han de finançar part de les estructures de les xarxes d'internet d'alta velocitat de la Unió Europea. La Comissió Europea ha llançat una consulta pública aquest dijous, que es mantindrà oberta fins al 19 de maig, per recollir les posicions dels diferents actors econòmics afectats per analitzar si és necessari i de quina manera les big tech han de contribuir al desplegament de les xarxes 5G i 6G.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Quan s'hagi acabat el termini de la consulta, l'executiu comunitari discutirà i proposarà quines han de ser les mesures perquè les grans plataformes acabin pagant part de les inversions que les operadores telefòniques calculen que han de fer fins al 2030. Ara per ara, però, fonts de la Comissió Europea es limiten a respondre que la "contribució justa" és una qüestió "molt complexa" que requereix abans parlar bé amb tots els actors implicats. "S'ha d'estudiar bé com podria afectar els diferents models de negoci", assenyalen fonts comunitàries.

Cargando
No hay anuncios

D'aquesta manera, la Comissió Europea recull la demanda que fa temps que reclamen les operadores de telecomunicacions, ja que consideren que aquestes plataformes se n'estan aprofitant i estan obtenint grans beneficis econòmics gràcies a les xarxes d'internet que ja estaven construïdes i en funcionament. En tot cas, si una vegada hagi acabat el termini de la consulta Brussel·les decideix finalment fer una proposta legislativa, encara s'haurà de discutir al Consell Europeu (l'òrgan que representa els estats membres) i al Parlament Europeu.

Els treballadors de la Comissió Europea es queden sense TikTok

D'altra banda, el comissari europeu de Mercat Interior, el francès Thierry Breton, ha anunciat aquest dijous que els treballadors de la Comissió Europea a partir d'ara tenen prohibit instal·lar-se l'aplicació xinesa TikTok als mòbils per motius de "seguretat", tal com ha fet també el Congrés dels Estats Units amb els seus empleats. "Des del principi del nostre mandat, la Comissió Europea ha tingut un fort interès en la ciberseguretat. Cal preservar la institució", ha remarcat Breton en roda de premsa.

Cargando
No hay anuncios

Fa temps que Brussel·les té el focus posat sobre la xarxa social TikTok. Sense anar més lluny, el gener passat Breton es va reunir amb el conseller delegat de la companyia xinesa, Shou Zi Chew, i el va amenaçar amb prohibir l'ús de l'aplicació a la Unió Europea si no evita que els menors tinguin accés a vídeos "potencialment mortals" i que les dades delicades dels usuaris s'acabin cedint a països tercers.