UE

Apple fa els deures i esquiva una multa milmilionària de Brussel·les

La multinacional estatunidenca dona accés a altres companyies a la seva tecnologia de pagar a distància o 'contactless'

Brussel·lesBrussel·les té una guerra oberta contra les grans tecnològiques estatunidenques que abusen de la posició dominant i ha obert expedients sancionadors a Google, Apple i Meta, entre altres. Els obliga a fer canvis perquè compleixin la normativa de competitivitat comunitària i, si no, els amenaça amb grans multes econòmiques. De moment, l'única empresa que ha fet els deures i ha esquivat les potencials sancions de la Comissió Europea ha estat la marca de la poma, que ha obert l'accés a companyies competidores a explotar la seva tecnologia de pagar a distància o contactless.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, l'executiu comunitari ha acceptat les modificacions de la política d'Apple pel que fa a aquesta tecnologia. Fins ara, la companyia evitava que altres empreses competidores la fessin servir, cosa que va posar en alerta Brussel·les. Segons les investigacions del departament de Competitivitat, liderat per la liberal Margrethe Vestager, suposava un incompliment de la nova llei europea de serveis digitals perquè abusava de la seva posició dominant al mercat de la Unió Europea.

Cargando
No hay anuncios

La companyia dels Estats Units disposava d'un any de marge per aplicar les reformes que li havia imposat Brussel·les. Finalment, haurà evitat la sanció econòmica, que podia arribar a ser de fins al 10% del que factura Apple a escala mundial, i del 20% si infringia la llei reiteradament i no col·laborava amb l'executiu comunitari. A més, Brussel·les podria haver-la obligat a vendre's una part del negoci de la Unió Europea o prohibir que la companyia comprés més serveis que incrementessin la seva capacitat de cometre abús de posició dominant.

Cargando
No hay anuncios

En tot cas, Brussel·les assegura que Apple ha de complir les reformes a les quals s'ha compromès durant almenys els pròxims deu anys i que controlarà que les implementi. En aquest sentit, la vicepresidenta Vestager s'ha felicitat dels efectes de la nova llei europea en matèria de competència i ha destacat que, gràcies a la feina de l'executiu comunitari, els usuaris de la UE "tindran a la seva disposició una gamma més àmplia, segura i innovadora de formes de pagament" a distància o contactless.