Indústria
Economia21/09/2021

Simon inverteix 15 M€ a la planta d'Olot però tanca la de Riudellots de la Selva

La companyia impulsa el negoci de la recàrrega de cotxes elèctrics

La companyia de material elèctric i il·luminació Simon ha invertit 15 milions d'euros a la seva planta d'Olot per convertir-la en la fàbrica de referència. Una gran part dels recursos s'han destinat a l'automatització i la digitalització, cosa que permetrà augmentar la productivitat fins al punt que l'empresa podrà doblar-hi la producció i passar de 5 milions de mecanismes anuals a 10 milions. Però, paral·lelament, l'empresa ha anunciat el tancament el 31 de desembre de la planta de Riudellots de la Selva, que tenia 88 empleats. Segons el director general de la companyia, el tancament s'ha pactat amb els empleats i 62 d'ells seran recol·locats, mentre que amb la resta s'han acordat les condicions per sortir de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter El laborisme i l'enèsim triomf de FukuyamaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'augment de producció a Olot permetrà dedicar una part de la fabricació a l'exportació, tant a Europa com a l'Amèrica Llatina, Rússia i els països de l'Est. Fins ara Simon, que té presència en quinze països i centres de producció en deu estats, dedicava cada factoria al mercat local de la zona, però l'automatització de la planta d'Olot permetrà abastir altres mercats a banda de l'espanyol, segons ha explicat el conseller delegat Esteban Bretcha.

Cargando
No hay anuncios

Simon té uns 4.000 treballadors a tot el món, 1.100 dels quals a Espanya, i a la planta d'Olot hi treballen unes 280 persones. Bretcha ha indicat que la intenció és mantenir la plantilla però, tot i això, ha admès la dificultat per trobar treballadors amb la formació adequada perquè cada vegada cal més tecnologia. "La llum ja no s'encén i s'apaga, sinó que es regula", ha dit per exemplificar el canvi tecnològic i la introducció de tecnologia, software i connectivitat en el material elèctric.

El director general de l'empresa ha indicat que, malgrat els colls d'ampolla en el subministrament de primeres matèries, la companyia ja ha superat els nivells de vendes precovid. Segons ha explicat, la facturació d'aquest 2021 ja supera en un 18% la de l'any passat i en un 7% la del 2019, l'exercici anterior a la pandèmia. Esperen tancar l'any amb una facturació de 295 milions d'euros. La inversió, a més de l'automatització i la digitalització, s'ha destinat també a la sostenibilitat. Simon ha suprimit el plàstic del seu packaging i tot el material que fabrica es fa amb plàstic reciclable.

Cargando
No hay anuncios

Tecnologia i cotxes elèctrics

Bretcha ha explicat que Simon ha fet algunes compres els últims mesos. Ha tancat una joint venture amb un fabricant del Vietnam per créixer al mercat del Sud-est Asiàtic. A més, va comprar una start-up d'il·luminació de Barcelona, Protopixel, i ha tancat un acord amb Selba Solutions per desenvolupar punts de recàrrega de cotxes elèctrics. Segons Bretcha, la companyia ja ha instal·lat uns 7.000 punts de recàrrega a Espanya i considera que els mecanismes domèstics i les aplicacions de recàrrega seran una palanca de creixement perquè el 80% s'instal·laran als garatges de les llars i no seran públics. "Caldrà un endoll intel·ligent a l'aparcament", ha dit, i Simon no vol renunciar a aquesta part del negoci.