Scytl donarà pas a nous inversors abans del salt a borsa
La companyia de vot electrònic Scytl està negociant l’entrada de nous inversors abans de debutar definitivament al mercat borsari nord-americà l’any 2017. La intenció inicial d’aquesta empresa catalana era fer el salt als parquets l’any 2016 amb l’entrada al Nasdaq, el selectiu on cotitzen les principals empreses tecnològiques. Tot i això, tal com han explicat a l’ARA fonts de la companyia, la sortida a borsa s’ha ajornat un any per donar temps perquè entrin nous inversors internacionals al capital de l’empresa barcelonina.
Ara fa un any aquesta empresa tecnològica va aconseguir tancar una ronda de finançament amb l’entrada d’un inversor de pes internacional: Vulcan, el fons d’inversió de Paul Allen (cofundador de Microsoft), va invertir 30 milions d’euros. En la mateixa ronda, Scytl va aconseguir fins a 90 milions amb altres injeccions com la del fons alemany SAP Ventures, propietat de l’empresa de software més important d’Europa. Les mateixes fonts no van voler donar més detalls de l’operació però van aclarir que el perfil d’aquest nou inversor és el mateix que ja s’ha interessat fins ara per Scytl: grans fons tecnològics americans i europeus.
Les vendes de Scytl, que s’acaba d’adjudicar el recompte de les eleccions generals previstes per al 20 de desembre després de presentar una oferta més econòmica que Indra, han crescut a un ritme del 70% anual de mitjana. El 2012 només tenien una filial i poc més de 250 treballadors i ara ja té 625 treballadors arreu del món i ha accelerat el creixement obrint filials en 21 països diferents en els seus principals mercats, com ara els EUA, el Canadà o Mèxic. Tot i que acabin de trencar amb el monopoli d’Indra, la tecnològica que fins ara tenia el domini absolut del recompte de vot electrònic a l’Estat, Espanya només suposa un 1% del mercat de Scytl. També per aquesta vocació internacional i com a preparació per a la sortida a borsa, la companyia va contractar l’any passat diversos directius procedents de gegants com SAP o AGS Global Services.
Últimes adjudicacions
Scytl, que va néixer arran de la idea d’un investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona després del desastre en el recompte electoral de les eleccions presidencials dels Estats Units entre George W. Bush i Al Gore, s’ha adjudicat el seu últim contracte als Emirats Àrabs. En concret, la companyia farà el recompte de les eleccions al Parlament consultiu d’aquesta federació de monarquies, que se celebraran a l’octubre i que suposaran quatre milions d’euros per a la tecnològica catalana en uns comicis en què es podrà votar únicament per via electrònica.
A més d’aquest projecte a l’estranger, una altra de les últimes adjudicacions de Scytl són les eleccions generals espanyoles, un concurs que encara no s’ha fet oficial i que suposa la fi del monopoli que tenia Indra, tant per a les generals com per a les autonòmiques. De fet, Indra va demanar aclariments sobre alguns aspectes del plec de condicions del contracte, ja que va considerar que l’oferta no complia tots els requisits que s’exigien al concurs.
Entre altres processos electorals, Scytl ja va participar en el consorci que va donar els resultats de les eleccions europees el maig del 2014, però també va encarregar-se del recompte del referèndum del 9-N . Tot i això, un 25% del seu mercat és als Estats Units. L’any 2016 Scytl s’encarregarà de les eleccions primàries de la majoria de comptats d’aquest país.