Economia 11/05/2021

Samsung tampoc participarà presencialment en el Mobile del 2021 per la pandèmia

La companyia sud-coreana se suma a Nokia, Ericsson i Sony, que optaran per assistir a l'esdeveniment en format virtual

2 min
Imatge d'arxiu del Mobile World Congress de Barcelona del 2019

El gegant tecnològic sud-coreà Samsung Electronics ha confirmat aquest dimarts que no exhibirà els seus productes de manera presencial al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà al juny a Barcelona, a causa de la pandèmia. "La salut i la seguretat dels nostres empleats, socis i clients és la prioritat número 1, així que hem pres la decisió de no ser en persona al MWC d'aquest any", ha explicat l'empresa amb seu a Suwon, al sud de Seül, en un comunicat. El 2020 Samsung havia reservat 1.744 metres quadrats als pavellons de Fira per presentar-hi les seves novetats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com ja han anunciat altres empreses com la finlandesa Nokia, la companyia s'ha mostrat oberta a participar en l'esdeveniment en format telemàtic: "Estem desitjant participar-hi de manera virtual i continuar treballant amb la GSMA i els nostres socis en la indústria per impulsar noves experiències mòbils". El MWC, que enguany se celebrarà entre el 28 de juny i l'1 de juliol, és una de les tres fires mundials de tecnologia de comunicacions més importants del món, al costat del Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas (EUA) i la IFA de Berlín (Alemanya).

Altres firmes sud-coreanes com KT, la segona operadora de telefonia mòbil del país, també han anunciat que no assistiran presencialment a la cita de Barcelona. Mitjans coreans apunten que s'espera que el seu competidor i líder del mercat local, SK Telecom, també hi causi baixa.

Només queden la meitat dels grans exhibidors

Habitualment el Mobile se celebra cada any entre finals de febrer i principis de març, però a causa de la pandèmia –que ja va obligar a cancel·lar l'esdeveniment el 2020– s'ha posposat aquest any al juny. A més de Samsung Electronics, altres grans companyies com Sony, LG, Facebook, Oracle, Cisco i Ericsson han anunciat en els últims mesos que no participarien de manera presencial a la pròxima edició de la fira pel temor dels rebrots del coronavirus.

De les deu companyies amb més metres quadrats reservats als pavellons de Fira de l'edició del 2020, la meitat ja han renunciat a mostrar-hi les seves novetats i no viatjaran a la capital catalana. D'aquest rànquing encapçalat pel gegant asiàtic de l'electrònica i les telecomunicacions Huawei —que hi manté l'assistència— només en queden la xinesa ZTE i les nord-americanes Qualcomm, HP i Hewlett-Packard (el 2015 el grup es va dividir en dos).

stats