Economia11/06/2020

Sabadell-Asabys i Alta Life Science lideren una ronda d'un milió d'euros per a INBRAIN

L'empresa ha portat el grafè a la neuroestimulació per tractar el Parkinson o l'epilèpsia

Paula Clemente
i Paula Clemente

BarcelonaQualsevol expert en materials respondria amb la mateixa reflexió per explicar què ha portat Sabadell-Asabys i Alta Life Science fins a la seva última inversió: el grafè és el material del futur. Aquests dos fons de capital risc lideren una ronda de finançament d'un milió d'euros destinats a INBRAIN, una empresa nascuda dins de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i que treballa per portar aquest material a la neuroestimulació per tractar malalties com l'epilèpsia o el Parkinson.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia aspira a aixecar uns 15 milions d'euros per fer els estudis en pacients que validin definitivament la seva tecnologia i la duguin al mercat. De moment ja han aconseguit el primer milió procedent sobretot de Sabadell-Asabys –gestionat per la firma Asabys Partners– i Alta Life Science, però també de l'Institut Català de Finances (ICF), Finaves –un fons gestionat per l'Iese– i accionistes de què ja disposava l'empresa, com l'ICN2 mateix.

Cargando
No hay anuncios

Els desenvolupaments d'INBRAIN parteixen de la base que la neuroestimulació, tal com funciona avui dia, té moltes limitacions. Per exemple, els implants amb què treballen els neuròlegs són de metall i la teràpia posterior a aquesta intervenció es decideix de manera aproximada. "Utilitzant grafè pensem reduir la dimensió de l'implant fent-lo molt menys invasiu i això tindrà un impacte enorme", explica Carolina Aguilar, consellera delegada de la companyia. Sumant-hi intel·ligència artificial, assenyala Jose Garrido, investigador d'Icrea i fundador de l'empresa, poden tenir accés a informació més fidel a la realitat i dissenyar una teràpia més adaptada a la necessitat del pacient.

Cargando
No hay anuncios

El primer producte en què estan treballant (que si tot va bé voldrien que arribés al mercat d'aquí tres anys i mig, aproximadament) és un aparell que permeti discernir quines àrees del cervell no s'haurien de tocar en cas de tenir un tumor cerebral o una crisi epilèptica. A llarg termini la idea és que la tecnologia pugui utilitzar-se fins i tot en trastorns psicològics com la depressió o l'anorèxia.