L'atac rus a Ucraïna

Rússia queda fora del banc dels bancs centrals

El Banc Internacional de Pagaments suspèn l'organisme rus

ARA
i ARA

BarcelonaL'atac rus contra Ucraïna continua sumant càstigs econòmics a Rússia. Avui ha sigut el Banc Internacional de Pagaments (BIS) el que ha suspès el Banc Central rus. El BIS, amb seu a Basilea, és el banc dels bancs centrals i quedar-ne fora suposa un pas més en l'exclusió financera de Rússia, un procés que ja va començar la setmana passada quan alguns bancs russos van quedar fora del Swift, el sistema de pagaments i comunicacions que utilitzen la majoria de bancs del món.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una portaveu ha confirmat que el BIS s'ha sumat a les sancions internacionals i ha suspès l'accés de Rússia a tots els seus serveis, ha informat l'agència Reuters. A través del BIS, els bancs centrals realitzen transaccions entre si i hi fan els seus dipòsits. A més, és l'entitat on els governadors dels diferents bancs centrals de tot el món es reuneixen per tractar-hi temes de política monetària, solvència bancària, normativa financera i, fins i tot, per promoure la coordinació, si cal, davant una situació de crisi.

Cargando
No hay anuncios

El BIS també ofereix als bancs centrals serveis per administrar les reserves de divises, així com estadístiques bancàries molt detallades sobre els fluxos de diners internacionals. “El BIS no serà una via per esquivar les sancions”, ja havia avisat la setmana passada la portaveu de la institució, arran de la publicació del seu informe trimestral.

Incertesa

El cap del departament monetari i econòmic, Claudio Borio, ja va avisar en el seu moment que la guerra a Ucraïna complicaria la tasca dels bancs centrals, que ja estaven en procés de modificar la política monetària preparant-se per a una pujada de tipus d'interès per fer front a l'increment de la inflació. El conflicte a Ucraïna, va indicar el portaveu, "ha augmentat molt la incertesa".

Cargando
No hay anuncios

Creat el 1930 per gestionar les reparacions de guerra imposades pel Tractat de Versalles a Alemanya, el BIS s'ha consolidat amb el temps com el “banc dels bancs centrals”. El Banc Central de Rússia hi va ser admès el 1996.