Economia 24/09/2012

Van Rompuy alerta els líders europeus que no hi ha temps per relaxar-se amb les reformes

El president del Consell Europeu diu que ja s'han vist els primers efectes de les reformes fetes, però que queda molta feina a fer per allunyar la crisi

Ara
1 min
Herman Van Rompuy, president del Consell Europeu / ACN

BarcelonaEl president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha advertit aquest dilluns els líders europeus que no hi ha temps per a relaxar-se amb les reformes que encara queden per fer per sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Veig una tendència a perdre la sensació d'urgència tant pel que fa a les polítiques a curts termini com en les de llarg termini. I això no pot ser", ha dit Van Rompuy en un vídeo penjat al web del consell.

Ha afegit que ja s'estan veient els primers fruits de les reformes fetes, però que encara queda molta feina per fer. "La UE està millor preparada per protegir-se de turbulències financeres, però mentre hi hagi 25 milions de persones que busquin una feina i no haguem estabilitzat del tot l'euro, no ens podem relaxar i garantiré que no ens relaxem", ha alertat Van Rompuy.

El president del Consell consultarà aquesta setmana amb els estats i amb l'Eurocambra per preparar les propostes que es discutiran a la propera cimera dels dies 18 i 19 d'octubre.

Confia que aquesta propera cimera de líders europeus i les que seguiran en el futur seran "crucials" per avançar en la integració econòmica i monetària a Europa i corregir els problemes estructurals que s'arrosseguen des de la creació de la moneda única.

stats