Turisme

Les reserves turístiques a través d'eDreams ja superen els nivells prepandèmia

L'activitat ha crescut un 2% al juny respecte al mateix mes del 2019, però els clients encara gasten un 29% menys

Una parella de turistes a la Plaça Reial de Barcelona
05/07/2021
2 min

BarcelonaEl sector turístic comença a veure llum al final del túnel. L'agència de viatges online eDreams ha superat aquest juny l'activitat que va registrar abans de la pandèmia. En concret, la companyia ha gestionat un 2% més de reserves que el juny del 2019, cosa que atribueix tant als bons ritmes de vacunació i a l'alleugeriment de les restriccions com al caràcter digital de l'empresa, que li està portant clients que abans haurien utilitzat altres vies. Això sí, aquestes reserves encara són de mitjana per un import inferior al d'abans de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La proposta única que ofereix la companyia als seus clients, en combinació amb una creixent demanda de viatges de plaer a mesura que es vacuna més gent i s'alleugereixen les restriccions, està permetent que l'agència de viatges online atregui més viatgers i capti quota de mercat dels seus competidors", detalla eDreams en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dilluns.

Si l'agència de viatges digital celebra aquest increment a priori discret del 2% és pel context que sembla que comença a deixar enrere. Segons repassa en el mateix document, les reserves durant l'abril eren un 51% inferiors a les del mateix mes de fa dos anys i, tot i que al maig aquesta comparació permetia ser un pèl més optimista, l'activitat seguia sent un 22% més baixa.

Viatges de curta distància i de menys cost

L'únic núvol que fa ombra a aquest escenari és que la quantitat que gasten els clients en els viatges encara és inferior als nivells prepandèmia: el valor mitjà del cistell de la compra està un 29% per sota del del 2019. En aquest cas apunten a "les restriccions i la incertesa", que fan que "existeixi una gran quantitat de consumidors que reserven viatges de curta distància, amb menys passatgers per reserva i, per tant, un valor de reserva més baix".

"Si bé les perspectives a llarg termini per als viatges d'oci són molt sòlides, en els pròxims mesos hi pot haver certa volatilitat", anticipen des de l'empresa. "És evident que la pandèmia no ha afectat el desig de viatjar per plaer, però les restriccions governamentals continuen canviant i els patrons d'estacionalitat habituals estan quedant enrere", afegeixen.

stats