Economia 06/05/2020

Reig Jofre es dispara un 25% a la borsa per un possible tractament del covid-19

El laboratori català fa un estudi clínic sobre l'ús d'un complement alimentari

Ara
1 min
Reig Jofre destina 30 M€ a créixer en el negoci de la liofilització

BarcelonaLa companyia farmacèutica catalana Reig Jofre s'ha disparat a la borsa aquest dimecres un 25,2%, la pujada més gran als mercats espanyols, després d'anunciar que ha iniciat un estudi clínic per avaluar l'eficàcia d'un complement alimentari en la reducció de la incidència del covid-19 i la seva gravetat en cas de contagi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia catalana ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que està estudiant l'ús del complement alimentari oral Manremyc per aplicar-lo en la lluita contra la pandèmia. Es tracta d'un complement de bacils de Mycobacterium s. manresensis inactivats amb calor. Es vol estudiar si utilitzar aquest complement alimentari redueix la incidència del SARS-CoV-2, el coronavirus que causa el covid-19. També es vol saber si, en el cas de tenir la infecció, pot reduir-ne la gravetat.

Les accions del laboratori català, que cotitza al mercat continu, han acabat la sessió a 2,88 euros després de guanyar 0,58 euros, amb un increment de més del 25% aquest dimecres i un augment del 14,2% des de principi d'any.

Reig Jofre ha explicat en un comunicat que espera que el Manremyc, el seu complement alimentari dissenyat per combatre la tuberculosi, pugui ser eficaç davant del covid-19. Aquest producte, explica l'empresa, és fruit de deu anys d'investigació i desenvolupament de la unitat de tuberculosi experimental de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol.

L'estudi, que començarà aquest mes i tindrà resultats a l'octubre, es durà a terme en treballadors del sistema de salut exposats a la infecció per SARS-CoV-2 de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i de diversos centres d'atenció primària en l'àrea metropolitana nord i sud de Barcelona.

stats