Economia04/10/2016

Els registradors protesten contra la Hisenda catalana

X.g.
i X.g.

BarcelonaEls registradors de la propietat de Catalunya protesten. Segons aquests tècnics, que en els plans de creixement de la Hisenda catalana perdran protagonisme, la nova agència perdrà 100 milions d’euros si suprimeix les oficines de liquidació que actualment gestionen els registradors per assumir ella mateixa aquestes funcions. Avui els representants dels registradors es reuniran amb els responsables del departament d’Economia. Els primers temen que la Generalitat anunciï la fi del conveni que tenen vigent, segons va dir ahir el degà dels Registradors de Catalunya, Luis Suárez. Fonts d’Economia, no obstant això, van assegurar que la reunió serà només per obrir una taula de diàleg i que la intenció és continuar col·laborant-hi.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes fonts van indicar que la fi del conveni, en qualsevol cas, no es produirà fins que hi hagi pressupostos, ja que per desenvolupar l’Agència Tributària de Catalunya cal comptar amb la corresponent partida. A més, van recordar que la intenció del Govern és assumir el personal dels registres que ara treballa en la liquidació dels impostos cedits.

Cargando
No hay anuncios

El conveni vigent estableix que la Generalitat paga els registradors pel servei que presten 25 milions a l’any. Els registradors tenen 55 oficines liquidadores, amb 277 empleats, més 55 arquitectes tècnics, que es dediquen a aquestes funcions tributàries. Segons Luis Suárez, l’Agència Tributària de Catalunya, amb més pressupost del que costa el conveni, preveu arribar a 19 oficines quan es desplegui. Segons els registradors, ara les seves oficines tramiten dos terços dels impostos cedits (successions, donacions, actes jurídics documentats i transmissions), mentre que un terç els tramita l’Agència Tributària. Segons el degà, a les seves oficines, per cada euro de cost se’n recapten 4,5, mentre que a les oficines de l’Agència Tributària la ràtio cau a la meitat.