Economia 14/12/2012

Rajoy allunya el rescat: "Espanya no perdrà l'accés als mercats"

El president espanyol es felicita per l'acord de la unió bancària: "Quan vaig arribar només es parlava de disciplina fiscal"

D.s.u.
1 min
LA CONGELACIÓ DE LES PENSIONS EL 2013 ÉS L'ÚLTIMA PROMESA QUE NO HA COMPLERT MARIANO RAJOY
 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar la sessió de control al Congrés dels Diputats per tornar a justificar la decisió que el PP ha pres sobre les pensions: que no s'actualitzaran d'acord amb la inflació malgrat el que havien promès, ja que va dir que les dificultats econòmiques de la Seguretat Social ho han fet impossible.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat positivament aquest divendres, en la roda de premsa posterior al Consell Europeu, la creació del supervisor bancari únic que han acordat els líders comunitaris, i ha considerat que és una avenç substancial cap a la integració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La situació de econòmica de la UE avui en dia no és bona", perquè estarà en recessió tant aquest any com el 2013, ha explicat, però segons el president espanyol, s'estan donant passes cap al creixement: "Quan vaig arribar només es parlava de disciplina fiscal".

"Espanya no perdrà accés als mercats" ha dit el president espanyol, en ser preguntat per la possibilitat de demanar el rescat perquè el BCE activi la compra de deute. "És possible que ens sembli convenient demanar-lo més endavant, o no", ha afegit.

"Fa només un any la unió bancària era impensable", ha dit Rajoy, en la roda de premsa posterior al Consell Europeu, en què ha saludat els acords a què han arribat els líders comunitaris, però ha demanat una major integració també política.

"Espanya tenia un interès molt especial en que s'establissin terminis, i ha estat així", ha dit el president espanyol, que ha considerat que avui "tenim un full de ruta clar".

stats