Economia 26/09/2014

El 2015 es cobriran la meitat de les vacants de treballadors públics d'educació i sanitat

El govern espanyol passa la taxa de reposició del 10% al 50%. En la resta de departaments, les plantilles seguiran congelades

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol creu que ha arribat el moment de començar a cobrir les vacants dels funcionaris. Si bé només els que treballen per a serveis essencials: educació i sanitat. Quan va arribar a la Moncloa, el PP va decidir congelar totes les plantilles, és a dir, no es cobria cap plaça vacant. Només va deixar una excepció, les plantilles de serveis essencials tindrien una reposició del 10%: es cobriria una de cada deu persones que marxaven.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els pressupostos generals de l'Estat del 2015, l'executiu central ha decidit pujar aquesta taxa fins al 50%, per tant es cobriran la meitat de les vacants de treballadors públics d'educació i sanitat. Aquesta mesura és d'obligat compliment per a totes les administracions públiques, per tant, la Generalitat també ho haurà d'aplicar per als funcionaris que depenen de l'administració catalana.

"Ha arribat el moment de canviar els paràmetres de renovació", ha assenyalat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que també ha confirmat el que ja va avançar ahir dijous: que tenen la intenció de tornar ja a principis de l'any que ve un 25% de la paga extra de Nadal suprimida el 2012 als funcionaris.

stats