Economia22/04/2015

Puig: "Quan les coses van malament, Espanya ens enfonsa"

El conseller d'Empresa i Ocupació augura temps convulsos en la governabilitat per la fragmentació que poden portar les properes cites electorals

E. F.
i E. F.

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha defensat aquest dimecres que Catalunya surt de la crisi a bon ritme i que les dades de l'atur del primer trimestre que publicarà l'INE aquest dijous ho corroboraran. Ha dit, però, que la recuperació arriba tot i les traves que sovint posa el govern espanyol quan es tracta de prendre decisions. "Quan les coses van bé, la relació Catalunya-Espanya és un placebo, però quan van malament, Espanya ens enfonsa", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el marc d'un dinar organitzat per Manpower a Barcelona, el conseller ha assegurat que quan la bonança econòmica regna, Catalunya se'n surt tot i tenir unes preus energètics més alts o una fiscalitat "poc adequada" per al perfil de les seves empreses. Ha lamentat, però, que quan la situació es torça la repercusió de no tenir capacitat per prendre segons quines decisions "limita molt".

Cargando
No hay anuncios

Puig ha criticat el 'gap' que arrossega Catalunya quan s'agafen els números de la seva contribució a l'economia espanyola, del 19% del PIB, i la inversió que rep de l'Estat, del 9%. "El 'gap' és un impediment; amb 2.000 milions més per a obra civil el rebot de l'economia seria important", ha afegit.

Malgrat tot, Puig ha subratllat que l'economia catalana ha pres l'avançada en la recuperació econòmica i ha confiat que les dades de l'EPA reflecteixin una reducció de l'atur fins a situar la taxa per sota del 19%.

Cargando
No hay anuncios

Puig ha advertit, però, que la recuperació es creua perillosament amb una "fragilitat política" i ha alertat de les conseqüències que pot portar la forta fragmentació que es preveu en els futurs comicis com les municipals del 23 de maig. Ha augurat que aquesta fragmentació pot dificultar la governabilitat a moltes ciutats com per exemple a Barcelona.