Les principals marques de roba del món acorden reforçar la seguretat als tallers de Bangla Desh

Només Walmart i Gap queden fora de l'acord de 38 marques –entre elles Mango i Inditex– amb els sindicats del país

TALLER TÈXTIL A BANGLA DESH Unes noies treballant en un taller de confecció de Bangla Desh, el país amb els costos laborals del sector més baixos del món.
D.s.u.
16/05/2013
1 min

Barcelona"Els sotasignants es comprometen amb l'objectiu d'una indústria de la roba de vestir a Bangla Desh on cap empleat hagi de tenir por de focs, esfondraments d'edificis o altres accidents que puguin ser previnguts". És la primera línia de l'acord que 38 marques de roba internacionals han firmat amb sindicats i ONGs del país asiàtic i segons el qual es comprometen a acceptar inspeccions tècniques independents a les instal·lacions que produeixen les seves peces, i a pagar-ne les millores que se'n derivin.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre les marques que han signat l'acord, que arriba gairebé un mes després de l'esfondrament d'una fàbrica a Dacca en què han mort ja com a mínim 1.127 persones, hi ha la catalana Mango, i les espanyoles Inditex i El Corte Inglés, a més de la impulsora de l'acord, H&M, que havia animat els altres minoristes a sumar-se a l'acord.

En el capítol de les absències, el sindicat IndustriAll destaca que els fabricants nord-americans Walmart i Gap han quedat al marge de l'acord. "És un error que els compradors no oblidaran, però avançarem sense ells", ha explicat el segretari general del sindicat UNI Global Union, Philip Jennings, en el comunicat.

stats