Economia12/11/2019

El Port de Barcelona vol créixer de la mà del Japó

El tràfic de mercaderies entre ambdós van pujar un 18% l'any passat

Albert Martín
i Albert Martín

“El Port de Barcelona és el millor node per a la redistribució a tot Europa de les mercaderies provinents d’Àsia”. Ho va afirmar Mercè Conesa, presidenta de la infraestructura, ahir al Japó, i ho va fer amb dades: “Si opten per Barcelona, les empreses asiàtiques es poden beneficiar d’un estalvi en els costos de distribució de fins al 15% i d’una reducció de la petjada de carboni de fins al 20%”, va dir, comparant el port de la capital catalana amb els del nord d’Europa.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’any passat, el tràfic total de mercaderies entre el Port de Barcelona i el Japó va augmentar un 18%, sumant gairebé 457.000 tones. En nombre de contenidors, l’augment va ser del 25%. Especialment intens va ser el tràfic d’automòbils: el 2018 van passar pel Port 61.850 vehicles amb origen o destinació al Japó.

Cargando
No hay anuncios

En total, 225 empresaris japonesos van participar en una jornada per estudiar la possibilitat d’augmentar les seves relacions amb Europa prenent el Port de Barcelona com a porta d’entrada. El director general de Ports and Harbours Bureau, Masayuki Takada, va recordar les ja intenses relacions comercials existents entre la capital catalana i Yokohama i Tòquio. “I les previsions apunten a un augment dels intercanvis en tràfics com els automòbils, el vi o el sector càrnic”, va explicar Takada.

Exportacions en alça

Era un dels actes organitzats per la delegació comercial al país liderada pels consellers d’Empresa i de Territori, Àngels Chacón i Damià Calvet. Chacón va recordar que les exportacions catalanes al Japó s’han triplicat en els últims deu anys fins a arribar als 849 milions d’euros el 2018, la xifra més alta de la història, que representa un 34%. La consellera va destacar que el Japó és un dels principals socis comercials fora de la Unió Europea i que unes 2.600 empreses catalanes ja hi exporten. Aquesta xifra suposa un augment del 60% respecte a ara fa deu anys.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, el conseller Calvet va lamentar que no hi hagi una connexió aeroportuària Barcelona-Tòquio i va explicar que la Generalitat treballa per aconseguir un vol directe al Japó que permeti donar servei als 190.000 passatgers anuals que hi ha en la ruta que uneix Tòquio i Barcelona.