Tecnologia

Polygon compra la plataforma catalana Hermez per 250 milions de dòlars

L'empresa ha dissenyat una eina per pagar amb criptomonedes i ara treballa per adaptar-la també als contractes intel·ligents

Un usuari navega per la pàgina web d'Hermez
13/08/2021
2 min

L'eina tecnològica Polygon ha tancat un acord amb la plataforma catalana Hermez perquè aquesta passi a formar part del seu catàleg de solucions. Així, segons ha pogut saber l'ARA, la setzena tecnologia blockchain que val més del món (9.000 milions de dòlars després de començar l'any a zero) es compromet a pagar a l'empresa catalana 250 milions de dòlars (uns 211 milions d'euros) per poder treballar sobre la tecnologia que està desenvolupant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hermez és, en origen, una plataforma de pagaments que pretenia aconseguir que pagar amb criptomonedes en establiments com una cafeteria fos viable. “Amb [la tecnologia de] bitcoin es poden executar cinc transaccions per segon; amb ethereum, quinze”, contextualitza Antoni Martin, un dels tres fundadors de l'empresa. “Amb Hermez hem fet una plataforma de pagaments que n'absorbeix 2.000: un volum molt més raonable que permet abaratir molt el cost”, explica. 

El que aconseguia aquesta empresa establerta a Suïssa però impulsada i desenvolupada per enginyers catalans que treballen, la majoria, des de Barcelona, era que pagar un cafè amb criptomonedes costés només un cèntim extra, mentre que amb la resta de tecnologies la diferència era d'entre 30 i 50 dòlars.

La qüestió és que “de plataformes de pagament n'hi ha moltes”, reconeix Martin. Raó per la qual van decidir fer un pas més enllà i adaptar la seva tecnologia perquè també funcionés per gestionar i signar contractes intel·ligents. “És això el que ha interessat a Polygon i per això ens compra”, detalla el portaveu de l'empresa.

Les particularitats d'Hermez i de l'acord

Per això, i perquè és l'única plataforma d'aquest estil tan escalable i descentralitzada que hi ha al món. I això, precisament, és una de les coses que se li criticava a Polygon, que té –diuen– una solució molt bona per treballar-hi a sobre, però que no era descentralitzada. “Eren un Ferrari per fora, però no tenia un bon motor”, simplifica Martin, que considera que ara Hermez farà aquest paper. 

La idea és que els dos equips segueixin treballant de forma autònoma i que Hermez, que passarà a dir-se Polygon Hermez, es dediqui a acabar de desenvolupar la tecnologia per als contractes intel·ligents. Sobretot perquè els 250 milions de dòlars pactats van lligats al fet que s'aconsegueixin determinats objectius. 

stats