Economia24/10/2018

Les pimes creen una patronal espanyola sense la CEOE

La nova organització considera que la patronal espanyola no defensa prou els interessos de les pimes

Laia Forès
i Laia Forès

MadridLes petites i mitjanes empreses espanyoles, liderades per la patronal catalana Pimec, han decidit plantar cara a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) i crear una nova patronal que faci “una defensa real” de les pimes al marge de les grans companyies, sovint amb interessos molt allunyats dels de les petites i mitjanes empreses. Més de dos milions de pimes i autònoms de l’Estat formen part de la Plataforma Pymes, una nova organització creada al marge de la CEOE. “Creiem que les petites i mitjanes empreses no estan ben representades en l’àmbit de la CEOE”, va subratllar Antoni Cañete, portaveu de la plataforma i secretari general de Pimec, durant la presentació ahir a Madrid de la nova patronal estatal.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dirigents de la plataforma empresarial van negar que neixi contra la principal patronal espanyola, però van deixar molt clara la insatisfacció dels petits empresaris amb la CEOE, a la qual acusen de defensar únicament els interessos de les grans companyies i d’oblidar les petites i mitjanes empreses. “És del tot necessari tenir una veu clara i sense interessos ocults que representi de veritat els interessos i valors de les empreses que operen al marge dels monopolis i oligopolis i de grans empreses que treballen en mercats regulats”, va explicar Cañete, en una clara referència a la CEOE, que acull sota el seu paraigua la patronal de la petita i mitjana empresa Cepyme. Segons el secretari general de Pimec, als països europeus el més habitual és que les patronals de les grans empreses i les de les pimes estiguin “separades estructuralment i econòmicament”.

Cargando
No hay anuncios

La nova plataforma, que té més de dos milions de pimes associades i està presidida per José Luis Roca, aspira a sumar encara més socis i competir amb Cepyme a l’hora de fer d’interlocutor de les petites i mitjanes empreses davant les administracions públiques “per recuperar el protagonisme i la rellevància que els correspon”. Segons la plataforma, fins ara “les pimes no han tingut l’espai, el lideratge ni una veu única” per elevar als poders públics -no només a l’Estat sinó també a la Unió Europea- les seves reivindicacions. Entre els vicepresidents hi ha Cañete, que també exerceix de portaveu, i el president de Pimec, Josep González.

Rebaixa de la factura de la llum

La nova plataforma s’ha marcat com a prioritats buscar fórmules per augmentar la productivitat, reduir els sobreendeutament i negociar una rebaixa del rebut de la llum. Segons un dels vicepresidents, Antonio Cabrero, a Espanya les pimes paguen el doble que als països europeus per la llum. “A través de la plataforma reclamem reformes per solucionar aquests pagaments desproporcionats”, va subratllar. També volen negociar amb el govern espanyol una fiscalitat especial per a les pimes i impulsar mesures per millorar els resultats de la lluita contra la morositat, un dels problemes que més afecten les pimes.

Cargando
No hay anuncios
ELS MOTIUS DE LA NOVA PATRONAL

Antoni Cañete, portaveu de la Plataforma Pymes

“Aquesta plataforma no és en contra de ningú, però creiem que les pimes no estan ben representades en l’àmbit de la CEOE”

“Plantegem un capitalisme inclusiu”

“És necessari tenir una veu clara i sense interessos ocults”