Patronals

Pimec redobla el seu lobi a Madrid amb el fitxatge de l'exdiputat Ferran Bel

L'objectiu és fer "permanent" la interlocució amb les administracions estatals i les institucions amb seu a Madrid

L'exportaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, en una imatge recent.
3 min

MADRIDPimec fa un pas més per redoblar el seu lobi a Madrid: fitxa l'exdiputat al Congrés Ferran Bel per fer "permanent" la interlocució amb les administracions estatals i les institucions amb seu a la capital espanyola, així com amb la resta d'agents socials i grups d'interès. Ho ha anunciat el president de la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya, Antoni Cañete, aquest dijous al migdia en una trobada amb mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bel va deixar la política al juny, a les portes de les eleccions generals del 23 de juliol. Provinent de la tradició política convergent, el qui va ser portaveu del PDECat al Congrés en l'última legislatura coneix ben de prop Madrid o, si més no, el pinyol polític. Després d'anys a l'Ajuntament de Tortosa, va aterrar a la capital espanyola el 2011 com a senador per la circumscripció de Tarragona, fins que el 2016 va fer el salt al Congrés de Diputats. Format en ciències econòmiques i empresarials, Bel va destacar pel seu paper en comissions com la de pressupostos o el Pacte de Toledo. Un dels últims canvis legislatius que va arrencar va ser el de la llei de mecenatge estatal.

Pols amb la CEOE

"El que volem és tenir veu pròpia", ha comentat Cañete aquest dimarts. Un lema que també ha abraçat Bel. Pimec fa anys que manté una croada a Madrid. Es tracta d'una lluita perquè Conpymes, la confederació de pimes i autònoms de l'Estat, de la qual Pimec és una de les impulsores i en té la vicepresidència, sigui considerada agent social i pugui, així, seure a la taula de diàleg social amb la patronal de les grans empreses per excel·lència, la CEOE, de la qual Foment del Treball forma part. "És una anomalia legal", ha expressat Cañete.

Amb l'aterratge (de nou) de Bel a Madrid es busca que aquesta lluita doni els seus fruits i s'assoleixi una cadira a la mesa del diàleg social. A més, "la intenció és reforçar la interlocució i la incidència en les diferents institucions estatals perquè l’activitat reguladora sigui molt més favorable als interessos de la petita i mitjana empresa catalana”, ha declarat Bel. Un dels temes estrella dels quals la patronal catalana fa bandera és la lluita contra la morositat.

"El nou representant permanent enfortirà la presència i influència de Pimec a Madrid, mantindrà les relacions institucionals i detectarà oportunitats per fer créixer la visibilitat i reputació de Pimec en l’àmbit estatal", ha defensat la patronal en un comunicat, en el qual recalca que Bel "es coordinarà amb el gabinet de presidència i l’àrea institucional, la delegació de la patronal a Brussel·les i amb altres organitzacions amb objectius comuns com Conpymes i la Plataforma Multisectorial contra la Morositat".

Fa poc més d'un any, Pimec ja va fer un pas endavant en la mateixa direcció presentant l'equip de Pimec Joves a Madrid. La delegació, presidida per Adrian Jofre, soci i president de la consultora beBartlet, va néixer amb l'objectiu de defensar els interessos d'aquest col·lectiu. L'equip va formar una comissió executiva dins la patronal per representar els interessos dels joves emprenedors i amb la intenció de "tenir veu allà on es prenen les decisions més importants que afecten els socis de Pimec".

Pendents d'un nou govern a l'Estat

Pel que fa a una investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i, per tant, a la formació d'un nou govern a l'Estat, Cañete no s'ha mullat sobre "com es faci", sempre que "es respecti la democràcia". En tot cas, la patronal de la petita i mitjana de Catalunya vol que la "incertesa" del panorama polític actual quedi a un costat. En aquest sentit, sobre una possible amnistia, un dels factors que pot fer desencallar una possible investidura, Cañete s'hi ha mostrat favorable. "Els problemes polítics s'han de resoldre dins l'àmbit polític", ha dit, i sortir de l'àmbit judicial sempre que hi hagi consens, ha conclòs.

stats