Economia19/12/2012

Pimec valora positivament l'acord de CiU amb ERC però critica l'alça d'impostos

Josep González creu que "no es pot aguantar més pressió fiscal", especialment les classes mitjanes i les pimes. El líder patronal veu l'impost als dipòsits bancaris una mesura "política"

Xavier Alegret
i Xavier Alegret

BarcelonaLa patronal de la petita i mitjana empresa Pimec ha valorat aquest dimecres positivament l'acord de CiU amb ERC per formar govern. "Volíem que anés ràpid, i valorem positivament l'acord des del punt de vista que permetrà anar ràpid", ha explicat el president de Pimec, Josep González. No obstant, com la resta de patronals, s'ha mostrat contrari a què s'apugin impostos.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

González ha explicat que "mirant el programa d'ERC, la música sona bé, perquè volen una Catalunya industrialitzada", cosa que coincideix amb l'anhel dels empresaris. També perquè reclamen ajornar el pagament de l'IRPF als autònoms, perquè "ho estan passant molt malament".

Cargando
No hay anuncios

Ara bé, en quant a l'alça d'impostos que suposarà el pacte CiU-ERC, Pimec, com Foment del Treball, la Cambra i la Cecot, ho té clar: "No es pot aguantar més pressió fiscal, sobretot en les classes mitjanes i pimes", ha dit González. "Per exemple, l'impost de successions. Si es posa, no es pot gravar més les classes mitjanes. No oblidem que a Catalunya ja tenim un IRPF molt alt", ha afegit. González és partidari que, si es recupera l'impost, només gravi les rendes més altes i no es vagi més enllà de l'última reforma del tripartit.

Pel que fa a l'impost sobre els dipòsits bancaris, anunciat dimarts pel govern en funcions, el president de Pimec creu que "tindrà poc recorregut" perquè és una mesura "més política que econòmica".

Cargando
No hay anuncios

Menys polítics i més ben pagats

Si s'han de continuar fent retallades, Josep González ha apostat per fer ajustos a l'administració abans de fer més retallades socials. En aquest sentit, ha reclamat reduir les administracions, així com eliminar les duplicitats i retallar diputacions i consells comarcals. "Ens podem qüestionar el Senat, que tinguem 350 diputats a Madrid i 135 al Parlament. I ens podem plantejar un increment de les retribucions dels polítics. No estan ben retribuïts, i així potser tindríem gent més qualificada", ha afegit González.