Eleccions catalanes

Pimec organitzarà el primer debat electoral amb Aragonès, Illa, Rull, Albiach i Fernández

Els representants polítics parlaran sobre absentisme, sequera, infraestructures i fiscalitat, entre d'altres

ARA
2 min
El ple del Parlament. Arxiu.

BarcelonaEl pròxim dilluns 15 d'abril tindrà lloc el primer debat de candidats a les eleccions catalanes del 12 de maig. Sota el títol Les pimes, motor de Catalunya, la patronal Pimec organitza un col·loqui sobre economia i empresa que se celebrarà davant de més de 200 empresaris al Born Centre de Cultura i Memòria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hi participaran el president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès; Salvador Illa (PSC), Josep Rull (Junts + Puigdemont per Catalunya), Jéssica Albiach (Comuns) i Alejandro Fernández (PP). El president de la patronal de les petites i mitjanes empreses, Antoni Cañete, farà la benvinguda de l'acte, que serà moderat per la periodista Cristina Riba.

Josep Rull, ratificat la setmana passada com a número tres de Junts –per darrere del fitxatge de l’empresària del camp de les noves tecnologies Anna Navarro–, serà qui assistirà al debat, per decisió del partit. Pimec ha plantejat el debat a cinc, de manera que no hi haurà candidats ni representants de Cs, la CUP i Vox, els altres partits amb representació al Parlament de Catalunya.

Els candidats hauran de dir la seva sobre "qüestions crucials" per al teixit empresarial català com l'absentisme laboral, la sequera, la simplificació administrativa, les infraestructures i la fiscalitat i el finançament. El debat tindrà tres blocs temàtics: formació, captació i retenció de talent; una administració pública aliada de les empreses, i reptes del present per a una major competitivitat.

Aquest debat es farà deu dies abans de l'inici de la campanya electoral, previst per a la nit del dijous 25 al divendres 26 d'abril. La campanya durarà fins al divendres 10 de maig, el dia abans de la jornada de reflexió. De debats a vuit n’hi haurà diversos, però probablement no n’hi acabi havent cap a tres bandes, com el que proposa el president Aragonès. Aquest diumenge, tant la CUP com els comuns han criticat la proposta lamentant que sigui ERC qui pretengui "excloure" una part de l’arc parlamentari i criticant que, si s’arriba a fer, el debat a tres seria realment "un debat entre socis" pels acords i el model de país que asseguren que els uneix.

stats