Patronals

Sánchez al Cercle d'Economia: cordialitat, una promesa i una petició clau

El president espanyol, acompanyat del de la Generalitat, Salvador Illa, exhibeix bona sintonia amb la junta de l'entitat

D'esquerra a dreta Javier Faus, Teresa Garcia Milà, Salvador Illa, Pedro Sánchez, Josep Guardiola, Núria Cabutí i Carmina Ganyet.

BarcelonaQue Catalunya és un oasi per a Pedro Sánchez es pot comprovar cada vegada que el president espanyol ve de visita. El Principat és l'únic lloc de l'estat espanyol on l'establishment està clarament alineat amb les polítiques de la Moncloa, al contrari que a Madrid, on Sánchez és vist com una mena d'okupa de la Moncloa pels poders de la capital. Aquest dilluns ha tingut lloc una fotografia al Cercle d'Economia que demostra aquesta aliança i que ha estat tota una demostració de força dels socialistes. Per primer cop han coincidit en una visita al Cercle dos presidents, l'espanyol i el català, en les figures de Pedro Sánchez i Salvador Illa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la reunió, envoltada d'un gran secretisme, s'han abordat diferents punts. Segons han confirmat fonts de la Moncloa a l'ARA, Sánchez ha sortit de la trobada convençut que la seva política de distensió a Catalunya és la correcta i està donant fruits. En aquesta línia, el president de l'executiu ha signat el llibre d'honor del Cercle flanquejat per Salvador Illa i el president de l'entitat, Jaume Guardiola. Acostumat a ser menyspreat i fins i tot vilipendiat pels poders econòmics madrilenys, a la Moncloa donen una importància màxima a aquesta imatge i al bon to en què s'ha desenvolupat la trobada.

Compromís amb el finançament singular

Fonts presents a la trobada han detallat a l'ARA que Sánchez ha assegurat que tirarà endavant el projecte de finançament singular per a Catalunya pactat entre el PSC i ERC. De fet, ha apuntat com una possibilitat que després de Catalunya, altres comunitats també el reclamin. El Cercle ja fa temps que empeny a favor d'una millora del finançament per a Catalunya, cosa que ara mateix és un compromís del PSOE després de l'acord d'investidura entre el PSC i ERC per fer Illa president. A la trobada hi han participat, a més de Guardiola, membres de la junta directiva del Cercle com el seu expresident Javier Faus, Teresa Garcia-Milà (UPF), Núria Cabutí (Penguin Random House), Carmina Ganyet (Colonial), Núria Mas (IESE) i Maite Barrera (Bluecap). També hi ha assistit el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat.

Aquestes mateixes fonts han explicat que Sánchez ha aprofitat aquesta representació del món empresarial per transmetre un missatge polític: ha demanat de forma explícita ajuda per convèncer Junts de donar suport als pressupostos. En l'assoliment d'aquest objectiu descansen bona part de les aspiracions del president del govern espanyol de tenir una legislatura llarga, i al Cercle d'Economia ho saben bé.

stats