Patronals

Oriol Guixà, un gegant del coure al capdavant de FemCat

La fundació d'empresaris renova aquest dijous la seva cúpula amb nous membres al Patronat

Oriol Guixà durant una conferència al Cercle d'Economia
2 min
2
Regala aquest article

BarcelonaOriol Guixà ja és el nou president de FemCat. Tal com va avançar l'ARA, el president de l'empresa de derivats del coure La Farga YourCopperSolutions pren el relleu de David Marín al capdavant de la fundació d'empresaris. La decisió s'ha confirmat després de l'assemblea anual de patrons, celebrada aquest dijous a Vic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alhora, la fundació també ha renovat els membres del patronat, que és el principal òrgan de governança de FemCat. Així doncs, els nous vicepresidents durant el mandat de Guixà seran Xavier Fitó (Semillas Fitó) –que ja ho era en el mandat de Marín–, Jaume Sanabras (Marlex), Jaume Alsina Cornellana (Bonàrea) i Eulàlia Planes (Dispur SL, el family office de Fluidra).

Per la seva banda, David Marín passarà a ser patró d’honor de FemCat, com ja ho són els anteriors presidents, Joaquim Boixareu, Josep Mateu, Carles Sumarroca, Miquel Martí, Ramon Carbonell, Pau Relat i Elena Massot. La tradició de FemCat és que la cúpula es renovi cada dos anys; tot i que pot allargar-se a tres, que és la durada que estableixen els estatuts de l'associació. David Marín, propietari d'Inaccés, va assumir el càrrec el gener del 2022 succeint Elena Massot, que sí que va allargar a tres anys la presidència a causa de la crisi del covid-19.

Reptes

Segons explica la mateixa entitat, en aquesta nova etapa Oriol Guixà planteja "activar els aprenentatges internacionals dels viatges de benchmarking–que fins al moment han estat nou– sobre grans temes estratègics: recerca, innovació i transferència de tecnologia, infraestructures i connectivitat aèria, foment de l’emprenedoria, competitivitat industrial, FP dual o administració digital i eficient, amb visió de llarg recorregut".

A més, també es compromet a "fer valer Catalunya com a sistema connectat i crear sinergies de tots els actius, recursos i potencialitats al territori per ser una economia més forta". Assegura que també "s’impulsarà l’ecosistema d’innovació i la transferència de coneixement propiciant plataformes de col·laboració activa entre el sector empresarial i les institucions acadèmiques, centres tecnològics i l’administració pública".

FemCat es defineix com una associació independent "que pretén portar a terme i donar suport a iniciatives que serveixin per al progrés de la societat catalana". Entre els seus socis gestionen més de 500 empreses a Catalunya i representen més del 8% del PIB català. 

stats