Patronals

L'empresariat i la societat civil catalana es citen a Cardona "pel país"

La reunió vol ser transversal i potenciar les empreses de Catalunya

El castell de Cardona

BarcelonaAquest dissabte 15 de juny al vespre, els principals representants de la societat civil, empresarial, política i cultural del país tenen una cita. Es tracta d'un sopar a Cardona (Bages) organitzat per un grup d'empresaris catalans i que tindrà com a amfitrió el fundador de la cadena hotelera Grup Duquessa i expresident de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, propietari de l'Hotel Vilar Duquessa de Cardona, on se celebra l'esdeveniment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest sopar, que espera acollir prop de 150 convidats –tots part de la crème de la crème de la societat catalana–, es dona el tret de sortida d'un esdeveniment que es preveu que sigui anual i que se celebra amb l'objectiu de "ser un punt de trobada del teixit productiu del país per potenciar al màxim les empreses de Catalunya", asseguren a l'ARA fonts properes a l'organització.

Fins ara coneixíem formats similars com el Civet de la Fonteta del fundador de Seeliger y Conde i president del Saló Nàutic de Barcelona, Luis Conde, que sota el títol Encuentros para el diálogo ha reunit periòdicament més de 400 personalitats del món empresarial i polític espanyol. En aquest cas, però, al menú no hi haurà civet de porc senglar, sinó un "mar i muntanya", però la diferència més notòria és que la presència serà únicament catalana, amb representants de tots els sectors i amb sensibilitats polítiques molt transversals, però ni rastre de l'Íbex ni de Madrid. "No ho contraposem a res. El Civet de Conde és un pont aeri per a polítics de Madrid i empreses de l'Íbex, i a Cardona s'hi parlarà en clau catalana", asseveren fonts d'aquest diari.

Així ho fa valdre també la invitació: "Un sopar que vol esdevenir un referent, amb un objectiu molt concret i que estem convençuts que comparteixes: treballar plegats per promoure les condicions que ens permetin aconseguir el màxim potencial per a Catalunya, les seves empreses i la seva gent", hi diu. Amb tot, asseguren que es busca "teixir relacions" entre els convidats, "deixant de banda idees partidistes".

Una nova era

Entre alguns dels protagonistes d'aquesta primera trobada hi haurà representants de les principals organitzacions empresarials catalanes, però també polítics de la majoria dels partits, representants del sector tecnològic, del sector cultural i també de l'educació. Hi seran presents el president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola; el vicepresident de Foment del Treball i president de la Unió Patronal Metal·lúrgia (UPM), Jaume Roura; el secretari general de Pimec, Josep Ginesta; el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs; el de la Cambra de Sabadell, Ramon Alberich; el de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega; el president de FemCAT i president de La Farga YourCopperSolutions, Oriol Guixà, i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Fòrum Carlemany, entre molts d'altres.

Del sector més polític, hi assistirà el secretari general de Junts, Jordi Turull; l'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, i representants del PSC i del PP, entre d'altres. D'altra banda, hi haurà també representants del sector educatiu i científic, com els rectors de la UB i de la UPC, i representants del sector tecnològic, cultural i científic del país.

Aquesta iniciativa vol, en part, demostrar l'inici d'una nova etapa. S'hi reuniran alhora sensibilitats polítiques dispars i representants d'organitzacions històricament enfrontades, com Pimec i Foment, però sembla que passa per davant la voluntat de fer xarxa. Aquest consens i el diàleg que fa temps que entitats més conservadores, com Foment o el Cercle, han reclamat des del 2017 podrien començar amb aquest mar i muntanya. "Aquest sopar cau en un bon moment: una cosa són les batalles que puguin tenir alguns entre ells, però la voluntat de potenciar les nostres empreses és transversal", asseveren fonts a l'ARA.

stats