Economia 03/11/2014

La patronal Cecot reuneix mil empresaris a Barcelona en el seu sopar anual

El president de la Generalitat, Artur Mas, intervindrà davant representats del món econòmic i polític en la Nit de l'Empresari

Ara
2 min
Antoni Abad / CECOT

BarcelonaLa patronal vallesana Cecot celebra aquest dilluns el seu sopar anual, que reunirà un miler d'empresaris i que inclou cada any l'entrega de premis que l'organització atorga a persones i projectes que destaquen en diferents àmbits d'activitat. La patronal ha volgut aquest any, amb motiu de la 20a edició, celebrar la trobada a Barcelona i no a la seu de la patronal a Terrassa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, Artur Mas, clourà la inauguració de l'acte i llançarà un missatge als representants del món econòmic i polític que assistiran al Palau de Congressos de Catalunya. El discurs del president pren especial rellevància per la proximitat amb la consulta del 9-N i pel missatge que pugui enviar als empresaris, un dels sectors més sensibles amb el procés sobiranista. Les bases de la patronal Cecot s'han alineat obertament a favor del dret a decidir.

La tria de Barcelona per celebrar-hi el sopar també vol projectar el Vallès com una de les grans potències industrials de Catalunya, segons Cecot, i per tant una de les zones que aporta una part important del PIB.

El president de Cecot, Antoni Abad, és una de les principals veus entre els representants dels empresaris catalans. Darrerament se l'ha assenyalat com a possible candidat a disputar-li la presidència de Foment del Treball a Joaquim Gay de Montellà el proper desembre, un moviment que l'empresari no ha confirmat.

El que no és cap secret és la visió crítica d'Abad amb determinats aspectes de la gestió de Gay de Montellà, que ha expressat en algunes de les darreres reunions del comitè executiu de Foment, segons apunten alguns fonts empresarials. De fet, la tria de Barcelona per fer la celebració de Cecot no va ser ben rebuda en un primer moment pel president de Foment, que preferia que es mantingués a Terrassa com sempre.

Entre el miler d'assistents a l'acte hi haurà figures destacades de l'àmbit polític, entre ells l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els consellers de Territori, Santi Vila, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, així com la consellera d'Educació, Irene Rigau, i diversos alcaldes de poblacions vallesanes com Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Rubí o Matadepera.

Guardó a Victor Grífols

El president de la multinacional d'hemoderivats Grifols, Victor Grífols, rebrà el premi a la seva trajectòria professional de mans del president de Cecot. Entre els premiats hi ha d'altres empreses, com el reconeixement a Fluidra per la seva internacionalització o a Tous en l'àmbit del turisme.

També es premiarà emprenedors com el projecte dels terrassencs Xpresa Geophysics, d'anàlisis del subsòl, i es reconeixerà la innovació d'Intelligent Pharma, entre d'altres guardons.

stats