Parlem obté 3 M€ de finançament per obrir noves botigues
BarcelonaParlem vol estendre la petjada de la seva marca, com han fet tradicionalment les grans operadores, a través de botigues físiques. Per finançar aquesta expansió, la companyia ha tancat un acord per emetre un bo convertible de tres milions d’euros amb la gestora de capital risc Inveready. Segons ha explicat a l’ARA, altres inversors principals del grup també han comprat aquests bons. Actualment Parlem compta amb tres botigues físiques a Lleida, Reus i Barcelona i planteja obrir-ne “desenes” en els pròxims mesos gràcies a aquesta emissió. El bo té un venciment de cinc anys, és a dir, fins al 2026, i obre la porta als tenidors per convertir-se en accionistes de la teleco.
L’última operació de finançament de Parlem va ser a finals del 2019, quan va ampliar el seu capital en 2 milions amb una ronda que es va completar amb aportacions de petits inversors a través de la plataforma The Crowd Angel. Els tres principals accionistes són el seu fundador i conseller delegat, Ernest Pérez-Mas; Ona Capital, societat de capital risc del president de Bon Preu, Joan Font, i Inveready. Entre tots tres sumen el 59% de participació; la resta d’accions es reparteixen entre petits socis i family offices.
El bo de Parlem s’ha tancat a través del fons Inveready Convertible Finance I, un dels vehicles de la gestora per finançar empreses cotitzades amb la fórmula del deute convertible. Es tracta de l’onzena operació d’aquest fons dotat amb 40 milions d’euros i la primera que es planteja com la prèvia a una sortida a borsa.
La sortida a borsa a l’horitzó
Parlem assegura que aquesta injecció en forma de bo convertible és l’avantsala de la sortida a borsa de l’empresa. L’operadora fa anys que té com a objectiu començar a cotitzar al BME Growth (l’antic MAB), on ha participat en un programa per a pimes en expansió. El 2017 el grup va explicar a l’ARA que estudiava aquesta opció, però ha retardat els plans.
El 2019, l’últim any amb dades disponibles al Registre Mercantil, Parlem va assolir una facturació de 10,8 milions d’euros, gairebé el doble que l’any anterior. Des del seu naixement, l’operadora de telecomunicacions encara no ha deixat enrere els números vermells i en els últims comptes presentats encara va registrar unes pèrdues de 456.000 euros.