Economia27/10/2015

Parlem busca nous socis per cobrir una ampliació de 2 M€

MásMóvil, el soci industrial de la companyia, reconeix que "esperaven més" dels residus de l'oprtadora catalana, que té un any de vida

Dani Sánchez Ugart
i Dani Sánchez Ugart

La companyia telefònica catalana Parlem està a punt de celebrar el seu primer aniversari immersa en la recerca de dos milions d’euros d’inversió per fer la campanya de llançament del seu servei de telefonia fixa i internet. Segons van explicar a l’ARA fonts de l’empresa, la direcció de Parlem està duent a terme una ronda de reunions amb possibles nous socis per aconseguir aquests diners, que li permetran oferir als seus clients tarifes combinades. L’operadora ja ha completat els aspectes tècnics per oferir internet i fix amb la xarxa de Jazztel, a més de telefonia mòbil, gràcies al seu acord amb MásMóvil, a qui relloga la infraestructura comercial.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb els dos milions que espera aixecar, la companyia, que ha requerit de moment la inversió de 5,5 milions dels seus socis, espera reprendre les campanyes publicitàries i de màrqueting per captar clients de les ofertes de fusió, que es tornen a endarrerir: havien de llançar-se el primer semestre de l’any, després al setembre, després a l’octubre, i ara esperen poder-les comercialitzar abans de final d’any.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta ampliació de capital seria la tercera en la vida de la jove companyia, però també seria la més important, perquè fins ara n’ha tancat una de 550.000 euros i una segona de 450.000, un total d’un milió d’euros assumit pels socis fundadors de la companyia, entre els quals hi ha Inveready, també present a MásMovil, i Ona Capital, el vehicle inversor de les famílies Font (Bon Preu) i Carandell, a més de FonYou Telecom.

Pas al costat dels actuals socis

Cargando
No hay anuncios

Aquests socis passarien a tenir un paper secundari en aquesta ronda, tot i que alguns estarien disposats a completar l’ampliació de capital, en cas que sigui necessari, segons fonts pròximes a l’empresa. De fet, ahir, un d’aquests socis, MásMóvil, va posar distància amb el projecte català. Tot i ser una peça clau en el dia a dia de Parlem perquè és, de fet, l’instrument a través del qual l’operadora catalana ofereix el seu servei, ahir, el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, va marcar distància amb aquest projecte i va dir que s’hi veuen “com un proveïdor de serveis”. MásMóvil havia acudit fins ara a les successives rondes d’ampliació de capital, però Spenger va deixar clar ahir que “el desenvolupament comercial està en mans de l’equip gestor”. A més, Spenger va admetre que havien “esperat més èxit comercial” del primer any de Parlem. Tot i així, el directiu va afirmar que estan “tranquils”, perquè consideren que “el negoci tindrà la seva oportunitat”, segons va dir en la roda de premsa de presentació del pla de negoci de MásMóvil.

Les fonts de Parlem consultades reconeixen que és cert que el ritme d’altes de nous clients ha quedat per sota de les previsions de negoci, com va avançar l’ARA en el seu moment, però van explicar que la companyia ha preferit centrar els recursos a desenvolupar la infraestructura per oferir un producte complet, de mòbil, fix, internet i televisió, perquè poc després de sortir al mercat, el novembre de l’any passat, es van adonar que només per aquesta via podrien ser competitius. Segons afirmen, el mercat de mòbil -sense ofertes combinades- s’està veient cada cop més arraconat per les ofertes de fusió de serveis. “O entràvem a la guerra de preu amb els operadors mòbils virtuals, o oferíem un producte complet”, expliquen les fonts.