Economia03/09/2016

Una parada de salsitxes paga més impostos que Amazon o Starbucks

Així critica l'elusió fiscal el cap de govern austríac

Ara
i Ara

VienaEl cap del govern austríac, el socialdemòcrata Christian Kern, va criticar l'elusió fiscal de les grans multinacionals, i ho va fer posant un exemple clar: paga més impostos una parada de salsitxes que grans companyies com Amazon o Starbucks.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El governant ho va dir en una entrevista al diari 'Der Standard", que recull l'agència Efe, en la qual deia que "qualsevol cafeteria de Viena, qualsevol parada de salsitxes, paga més impostos que una empresa multinacional". I va reblar: "Això s'aplica a Starbucks, Amazon i altres companyies".

Cargando
No hay anuncios

El canceller austríac va dir que, segons algunes estimacions, la cadena de cafeteries Starbucks havia pagat el 2014 uns 1.400 euros com a impost de societat, menys que qualsevol parada de salsitxes.

Christian Kern va incidir en la escassa contribució a les arques públiques de les grans empreses i, en aquest sentit, va considerar que és important que la Comissió Europea exigeixi a Irlanda que recapti 13.000 milions d'euros d'Apple en impostos no cobrats.

Cargando
No hay anuncios

A més, va censurar multinacionals com Google o Facebook dient que si paguessin més impostos l'estat podria oferir més ajudes a la premsa escrita per fer front a l'actual crisi.

Segons Kern, Google té un volum de negoci a Àustria d'uns 200 milions d'euros i Facebook d'uns 120 milions, i entre l'una i l'altra donen feina a unes 20 persones.

Cargando
No hay anuncios

El polític va criticar que aquestes companyies que obtenen molts beneficis per la publicitat a Àustria no paguin al país ni l'impost de societat ni el de la publicitat. I va estendre les crítiques al fet de que hi hagi estats de la Unió Europea que competeixin per rebaixar l'impost de societats per atraure aquestes empreses, i això fa mal als altres estats membres.

"El que fan Irlanda, Holanda, Luxemburg o Malta és insolidari amb la resta de l'economia europea", va concloure.