Osborne traslladarà part de la producció d'Anís del Mono de Badalona a Andalusia
El trasllat provocarà la reducció de la plantilla de vuit a quatre treballadors
El grup Osborne traslladarà part de la producció de l'emblemàtic Anís del Mono, que es fa a Badalona, a la localitat andalusa de Puerto de Santa María (Cadis). Concretament hi portarà la línia d'embotellament. La decisió comportarà retallar la meitat de la plantilla, que passarà de vuit a quatre treballadors. "Davant la impossibilitat d’actualitzar la línia d’embotellament amb què compta avui dia la fàbrica, per les limitacions del mateix edifici i per la normativa actual vigent al nucli urbà de la ciutat, el procés d’elaboració es completarà en una altra planta d’Osborne", ha especificat el grup en un comunicat.
Amb aquesta decisió, a Badalona només es quedarà el procés de destil·lació del licor. Tot i així, l'empresa assegura que es mantindrà "la part més important de la fabricació d'Anís del Mono en la joia modernista que és la seva fàbrica de Badalona", la qual cosa, afegeix, ha "d'assegurar la rellevància de la destil·leria d'Anís del Mono com a referent a la ciutat de Badalona".
La companyia ha puntualitzat que ha "informat puntualment" l'Ajuntament de Badalona de la decisió, al qual ha garantit "l'aposta d'Osborne per la marca, per la destil·leria d'Anís del Mono i per la ciutat de Badalona".
En un missatge en el seu compte de Twitter, l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha explicat que havia parlat amb els propietaris d'Osborne. "M'han garantit l'aposta de la companyia pel projecte i la ciutat, així com per seguir acostant la marca a tots els veïns de Badalona", ha apuntat.
El licor va celebrar l'any passat els seus 150 anys de vida. Osborne el va comprar l'any 1974 a la família Bosch després que gestionessin el negoci des de la seva creació. El grup va centrar la seva comercialització al mercat espanyol. La fàbrica de Badalona elabora 3 milions d’ampolles d’anís a l’any bàsicament de dues menes: el dolç (el de l’etiqueta vermella) i el sec (el de la verda). Els seus principals mercats, a banda d’Espanya, són Sud-amèrica, els Estats Units i el centre d’Europa.