Oryzon aconsegueix 5,3 milions de finançament addicional
La biotecnològica de Cornellà dóna per tancada la ronda que va obrir amb la col·locació d'accions i de préstecs bancaris
BarcelonaLa biotecnològica catalana amb seu a Cornellà, Oryzon Genomics, ha aconseguit 5,3 milions més després d'haver tancat el segon tram de la ronda de finançament que eleva fins a 32 milions el capital captat en l'últim any. Així ho ha comunicat la companyia aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ja que l'empresa liderada per l'aragonès Carlos Buesa cotitza al mercat continu des del desembre del 2015.
Oryzon ja va tancar acords de préstecs a llarg termini amb diverses entitats financeres per un total de 10,5 milions d'euros al març, però l'empresa explica que l'interès demostrat pel sector bancari durant aquests últims mesos li ha permès ampliar la ronda de finançament en aquest segon tram.
Amb la subscripció d'aquests 5,3 milions la biofarmacèutica sí que dóna per tancada la ronda que va obrir amb la col·locació privada d'accions per valor de 16,5 milions d'euros i que va completar amb 15,8 milions més en préstecs a llarg termini. Enric Rello, director financer d'Oryzon, subratlla que el model de negoci del sector biotecnològic requereix aquesta mena de finançament a llarg termini i importants inversions en R+D, per això la confiança del sector en la companyia catalana demostra la solidesa de la seva recerca.
Les 'biotec' catalanes surten del laboratori
"El tancament d'aquest segon tram de ronda de finançament mostra la transformació d'una part important del sector bancari espanyol, que aposta per la innovació i facilita el desenvolupament dels nostres programes de recerca en malalties oncològiques i neurodegeneratives", destaca Rello.
A banda, el conseller delegat de la companyia, Carlos Buesa, presentarà dijous les seves conclusions sobre aquesta ronda de finançament i els plans estratègics de l'empresa en el Congrés Espanyol de Biotecnologia de Bilbao.
Un dels grans èxits d’Oryzon i que els ha situat al mapa internacional de l’epigenètica va ser l’acord de llicència de la molècula ORY 1001 a la farmacèutica Roche per 16 milions d’euros. El capital espanyol està poc acostumataquesta mena de risc