Economia 02/11/2018

El nombre de turistes estrangers fins al setembre cau un 2,3%, però cada cop gasten més

Catalunya lidera a Espanya la despesa dels turistes amb un augment d'un 5,9%

Xavier Grau
2 min
Cua per pujar al Bus Turístic a la parada de la plaça Catalunya.

BarcelonaAcabada la temporada turística, les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística assenyalen Catalunya com la comunitat que rep més turistes estrangers. Això sí, el nombre de visitants va a la baixa, però els turistes que venen cada cop gasten més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, segons les dades de Frontur (estadístiques de moviments turístics en fronteres) difoses per l'INE, des de principis d'any a Catalunya hi han arribat gairebé 15,5 milions de turistes, un 2,3% menys que en el mateix període de l'any anterior.

Al conjunt de l'Estat hi han arribat 66,6 milions de turistes, una xifra similar al període del gener al setembre de l'any passat. La segona destinació, després de Catalunya, són les Balears, amb 12,2 milions de turistes (un 0,5% menys que l'any passat), i la tercera són les Canàries, amb 10 milions de visitants (un 3,4% menys).

Dels turistes que arriben a Catalunya, França és el país que n'aporta més, amb un 17% del total. La resta de països europeus aporten un 13% dels visitants.

Però malgrat que el nombre de visitants cau a les principals destinacions turístiques –Catalunya, les Balears i les Canàries–, la despesa que fan aquests turistes cada cop és més elevada, és a dir, arriben menys turistes estrangers però en conjunt fan una despesa més alta.

Segons Egatur (l'enquesta de despesa turística publicada per l'INE), els turistes estrangers que han visitat Catalunya entre el gener i el setembre han fet una despesa global de 16.801 milions d'euros, una xifra que és un 5,88% superior al mateix període de l'any passat.

A més, la despesa mitjana per turista se situa en els 1.008 euros, una xifra que és un 8,4% superior al mateix període de l'any passat, i la despesa diària mitjana per turista se situa en 185 euros, un 10,5% superior al mateix període de l'any passat.

En el conjunt de l'Estat, la despesa dels turistes entre el gener i el setembre s'ha situat en 71.773 milions d'euros, un 2,47% més que en el mateix període de l'any passat, mentre que la despesa mitjana per visitant és de 1.084 euros, un 2,48% més. La despesa diària mitjana se situa en 146 euros, un 6% més que fa un any.

A Catalunya és on més ha crescut la despesa dels turistes, tant en la despesa total com en la mitjana i la diària, malgrat el descens en el nombre total de visitants i malgrat que aquests, a més, han escurçat la seva estada. La mitjana de temps que passen els turistes a Catalunya se situa en els 5,9 dies, amb un descens d'un 1,95% respecte al mateix període de l'any passat.

stats