Alimentació
Economia 19/10/2021

Noel posa en funcionament una nova planta a Olot

La fàbrica de productes carnis frescos va suposar una inversió de 35 milions

ARA
2 min
Imatge interior de la nova planta de Noel a Olot.

BarcelonaLa multinacional càrnia Noel ha posat en funcionament la seva nova planta de productes frescos a Olot (Garrotxa). La fàbrica, que va representar una inversió de 35 milions d'euros, s'anirà activant progressivament i estarà a ple rendiment a principis de l'any que ve, segons ha informat la companyia en un comunicat aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La planta es dedicarà sobretot a l'especejament, l'envasament i la congelació de carn i derivats del porc, i hi treballaran unes 200 persones quan sigui a ple rendiment. Aquesta és, doncs, la segona factoria del grup a la capital de la Garrotxa, on ja compta amb unes instal·lacions on es mantindrà la producció de productes carnis filetejats i elaborats i que, amb la posada en marxa del nou complex, disposaran de "més espai efectiu", segons l'empresa.

Dels 35 milions invertits en la nova instal·lació, dos milions s'han dedicat a equipaments per afavorir el benestar dels treballadors, com ara unitats de tractament d'aire, cintes frontals per evitar rotacions repetitives del tors i plataformes regulables a l'alçada. A més, per millorar l'eficiència energètica la fàbrica té més de 4.900 metres quadrats de plaques fotovoltaiques que han de generar uns 980.000 kWh d'electricitat per a l'autoconsum.

Creixement de vendes i inversions

El grup Noel, que dona feina a uns 2.000 treballadors, ha mantingut un fort creixement en els últims anys. El març passat va anunciar un projecte d'inversió de 300 milions d'euros fins al 2024 a la comarca de la Garrotxa, amb la qual espera rebre ajudes procedents dels fons Next Generation de la Unió Europea. Aquestes inversions han de servir per millorar l'eficiència i la logística de la companyia i per desenvolupar noves línies de productes més saludables.

Noel va tancar el 2020 amb unes vendes a tot el món de 365 milions d'euros, el 60% de les quals aproximadament provenen de l'estranger i el 40% del mercat espanyol. Això representa que el grup ha doblat la facturació en poc més de vuit anys. A més de les dues plantes d'Olot, té una altra planta i la seu corporativa a Sant Joan les Fonts. Fora de la Garrotxa, el grup té centres de producció al Baix Empordà, Barcelona i l'Aragó. Recentment l'empresa ha passat les regnes de la companyia a la quarta generació de la família Bosch, propietària del grup des de la seva fundació el 1920.

stats