Tecnologia

El neobanc català bnc10 troba comprador: el hòlding nord-americà SNL

Amb aquesta operació la 'fintech' aconsegueix mantenir els seus serveis als clients

Albert Llorens, conseller delegat de bcn10, amb Holberg Masson i Sascha Badelt, dos inversors de SNL
16/07/2021
2 min

BarcelonaGairebé en temps de descompte, el neobanc català bnc10 ha anunciat que ha trobat comprador: el hòlding nord-americà Synthetic Neural Labs (SNL). A finals de maig, la companyia va explicar als seus clients que la plataforma estaria operativa fins al 19 de juliol i que després tancaria perquè no havien aconseguit els objectius que els permetien tirar endavant. Però aquest divendres, tres dies abans d'aquest termini, l'empresa ha donat una contraordre: mantindrà els seus serveis a través de les seves aplicacions fins que rellanci la seva nova proposta de valor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho farà gràcies a l'acord amb aquest hòlding, SNL, conformat per un "grup d'inversors internacionals amb molta experiència en tecnologia i banca", diuen des de bnc10. Entre els noms hi ha Holberg Masson, Chris Reid, Axel Orgogozo, Raúl Sánchez, Sascha Badelt, Alvaro Gallego, Jorge Mata o Bcombinator, que fa només dos anys que inverteixen a través d'aquest grup, però que ja tenen en propietat una empresa francesa dedicada a la intel·ligència artificial.

"Tenim una visió europea amb equips a França i Espanya, i la integració de bnc10 reforça la nostra estratègia per assolir el nostre objectiu d'oferir el millor producte digital de wealth management (gestió del patrimoni) del mercat", explica un d'aquests inversors, Sascha Badelt.

El banc mantindrà marca i equip

Tal com ho veu Albert Llorens, conseller delegat de bnc10, l'operació dona accés al hòlding SNL a una considerable cartera de clients (60.000, aproximadament) i segella el pla que tenia al comprar la tecnològica francesa, que és expandir els seus serveis tecnofinancers pel mercat. Per al neobanc català, que aconsegueix conservar marca i equip, significa poder seguir treballant.

"Durant els últims mesos hem rebut molts missatges de clients demanant-nos que tiréssim endavant, i no els podíem fallar", explica Llorens. "Amb aquesta operació aconseguim harmonitzar els interessos de clients, inversors i treballadors amb una proposta de valor ambiciosa que ens permetrà donar accés a qualsevol persona a productes d'inversió fins ara reservats a grans fortunes", resol. El que encara està per definir és què farà exactament, quin servei oferirà o com funcionarà a partir d'ara el nou bnc10, qüestions en què començaran a treballar un cop anunciada formalment l'adquisició aquest divendres.

stats