Quatre exdirectius de la CAM, a la presó per haver falsejat els comptes

Van dir que el banc va guanyar 65 milions quan acumulava grans pèrdues el primer semestre del 2011

RESPONSABILITATS PENALS  Els directius de la CAM, com l’exdirector general Roberto López Abad -a la imatge-, ja van donar explicacions per la gestió de l’entitat a les Corts Valencianes. Ara corren el risc de seure al banc dels acusats per haver comès els delictes de falsejament de comptes, apropiació indeguda i falsedat en document mercantil.
Ara
17/10/2017
1 min

BarcelonaL'Audiència Nacional ha condemnat aquest dimarts quatre exdirectius de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) per falsejar els comptes del banc. Durant el primer semestre del 2011, els encausats van dir que l'entitat va guanyar 65 milions d'euros quan en realitat acumulava unes pèrdues de 1.136 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Als quatre exdirectius se'ls acusa de falsedat comptable i d'un delicte de falsedat en la informació a inversors. Les seves penes oscil·len de dos anys i nou mesos a quatre anys de presó.

Els condemnats són els ex directors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós (tres anys de presó per a tots dos); l'ex director general de planificació i control, Teofilo Sogorb (quatre anys de presó), i l'ex director general d'inversions i riscos, Francisco José Martínez (dos anys i nou mesos de presó). En la mateixa interlocutòria es va absoldre quatre alts càrrecs més. A banda, també s'ha absolt de la responsabilitat civil la Fundación CAM, el Banc Sabadell i Caser.

La CAM, propietat de Caixa d'Estalvis del Mediterrani, es va sanejar el 2011 gràcies a la intervenció del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i va ser posteriorment adjudicada al Banc Sabadell. Precisament, l'entitat catalana va aprofitar l'antiga seu de la CAM a Alacant per fixar-hi la seva seu social els dies posteriors a l'1-O.

stats