Mobile World Congress 2024

MWC dia 3: IoC, l'internet dels cafès

BarcelonaAntenes amb bona vista. Disposar o no de bona cobertura mòbil en un lloc concret depèn de diversos factors, que en alguns casos poden ser molt prosaics. A l’estand de Huawei es pot veure la foto d’una torre de telecomunicacions amb antenes de totes les generacions. La de 2G és al capdamunt perquè va ser la primera que s’hi va instal·lar, mentre que la més recent, la de 5G, s’ha hagut de conformar amb la posició més baixa, que és la que proporciona menys abast del senyal. Optimitzar la instal·lació obligaria a retirar almenys l’antena més antiga per ressituar les altres, i deixaria potencialment sense servei els dispositius 2G que encara hi hagi en aquella zona. Detalls com aquest formen part dels maldecaps que afronten les telecos quan han d’apagar les seves xarxes primitives mentre en despleguen de noves.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cafeïna connectada. Per demostrar les possibilitats que el seu dispositiu de seguiment de la mirada obre en matèria d’accessibilitat, la firma basca Irisbond l’ha connectat amb una cafetera automàtica Azkoyen a la qual pots demanar el cafè sol, el tallat descafeïnat o alguna de les altres infusions disponibles triant-la amb els ulls. El sistema no sempre funciona a la primera i igualment has de fer servir les mans per posar el got, però ja es veu el potencial. No és l’única cafetera connectada del MWC: al pavelló català, Eurecat exposa el sistema que ha creat per a l’empresa gironina Cafès Cornellà i que analitza les dades massives proporcionades pels centenars de cafeteres manuals Gaggia instal·lades en els bars i cafeteries que són clients seus. Amb aquesta informació no només planifiquen la producció i la distribució del producte; també poden saber quines varietats de cafè es consumeixen més en cada població, barri o establiment.

Cargando
No hay anuncios

5G per veure el partit de Lliga o el de la nena. Les companyies Telefónica i Ericsson han instal·lat a l’estadi Riazor de la Corunya una desena de càmeres de vídeo que cobreixen el terreny de joc des de diferents angles i estan connectades per 5G a l’aplicació Tiivii de la firma gallega Cinfo, que amb intel·ligència artificial va reconeixent les jugades i generant en temps real el senyal multicàmera de la retransmissió televisiva del partit. Segons l’operadora, l’ús de la 5G –en aquest cas, sobre la banda de freqüències mil·limètriques, comercial als EUA i encara experimental aquí– i la realització automàtica abarateixen i simplifiquen el desplegament fins al punt que el sistema estaria a l’abast de clubs esportius d’àmbit regional o local.