La multinacional de videojocs Tencent entra a la catalana Novarama
El gegant xinès ha impulsat jocs com 'Fortnite', 'League of legends' i 'Clash of clans'
BarcelonaEl gegant mundial de videojocs Tencent ha entrat com a inversor a l'estudi català Novarama, amb seu a Barcelona. Així ho ha anunciat aquesta última en un comunicat, tot i que no ha concretat els detalls de l'operació. L'escrit es limita a dir que la multinacional xinesa tindrà "una participació" de la catalana.
Tencent és la companyia que ha impulsat jocs com Fortnite, League of legends i Clash of clans, entre molts d'altres, i fa dues setmanes ja es va convertir en l'accionista majoritària de l'estudi madrileny Tequila Works, conegut per jocs com Rime. "Avui és un dia important no només per a nosaltres, sinó també per a la comunitat de desenvolupament [de videojocs] espanyola", ha assegurat el conseller delegat de Novarama, Dani Sánchez-Crespo, aquest dijous.
Novorama, que va fundar-se el 2003, està especialitzada en el desenvolupament i edició de videojocs. Durant més de deu anys ha treballat per a Sony Interactive Entertainment, amb la qual va publicar vuit jocs de la saga Invizimals en PSP, PS Vita i PS3. La saga, que es va treure al mercat el 2009 i va ser pionera en realitat augmentada, ha venut més de 2,5 milions de còpies a tot el món i s'ha adaptat fins i tot en una sèrie de televisió. Els últims treballs de l'estudi català han sigut Space legend i Killsquad, i actualment està treballant en un MMO que encara no ha anunciat, una modalitat de joc en què milers de jugadors es poden connectar simultàniament online i jugar plegats.
Aquesta no és la primera gran operació que viuen les empreses catalanes de videojocs aquest any. L'empresa nord-americana Scopely va anunciar al mes de febrer la compra de la catalana Omnidrone, de 120 treballadors. L'empresa nord-americana tenia presència a Barcelona des del 2017 i va fer pública aquesta compra juntament amb dues adquisicions més a Europa per un valor conjunt de 42 milions d'euros. Després de la compra, Omnidrone va passar a tenir 570 treballadors a la capital catalana. Per fer front a les seves necessitats d'espai, l'empresa va haver de rellogar l'edifici d'oficines que tenia el Banc Sabadell al passatge Mercader, a l'Eixample.