Moda

Puig, el gegant català dels perfums, debuta a l'Íbex-35

La multinacional ha tancat la jornada amb una pujada a la borsa d'un 3% i l'acció se situa als 26,80 euros

3 min
El president de Puig, Marc Puig, durant el toc de campana.

MADRIDPuig registra una nova fita. Aquest dilluns, el gegant català dels perfums ha debutat com una de les 35 joies de la corona de la borsa espanyola. La companyia que presideix Marc Puig ha començat a cotitzar a l'Íbex-35 després del vistiplau del comitè assessor tècnic de l'índex. I ho ha fet de manera positiva: el mercat ha rebut la companyia amb una pujada des de primera hora i a les dotze del migdia la cotització ja s'enfilava un 4%. En concret, l'empresa dedicada a la perfumeria i la cosmètica ha arrencat la sessió amb una pujada del 0,54% i passades les dotze del migdia la cotització marcava un preu de 27,15 euros (+4,4%). Una escena que s'ha anat moderant al llarg del dia fins a tancar la sessió amb una pujada d'un 3,08%, cosa que deixa l'acció en 26,80 euros. Al tancament de la jornada, la companyia no només s'ha situat com el segon millor valor de l'Íbex-35 d'aquest dilluns, només per darrere de la farmacèutica Rovi (3,77%), sinó que també ha registrat el segon increment més alt des que va debutar en borsa.

Puig debuta a l'Íbex-35 en substitució del grup hoteler Meliá. De fet, feia temps que els analistes estaven pendents de la permanència de la companyia hotelera a l'Íbex-35 perquè incomplia el criteri de capitalització de manera reiterada i se situava en la part baixa de la taula en termes de volum. "Confiem a continuar creixent i creant valor per als accionistes", ha declarat la cadena hotelera a Europa Press.

Segons les dades del mercat recollides per Europa Press, Puig ha entrat a l'Íbex amb una capitalització de 14.770 milions d'euros, després que divendres passat l'acció tanqués a un preu de 26 euros. Des de la seva estrena a la borsa el 3 de maig, els títols acumulen una revalorització d'un 6%. És aquesta capitalització el que situa l'empresa de perfums al número 15 del selectiu club espanyol, entre l'energètica Repsol (16.180 milions d'euros en capitalització) i la constructora ACS (10.600 milions).

La reunió extraordinària del comitè es va celebrar de manera que Puig pogués complir el requisit d'haver cotitzat com a mínim un terç del període de còmput (dos dels sis mesos). Com que l'empresa va fer el salt a la borsa al maig, a la reunió trimestral ordinària que va mantenir el comitè a mitjans de juny encara no va poder ser inclosa en el selectiu. Per prendre decisions sobre la composició de l'Íbex-35, el comitè assessor tècnic té en compte el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant els sis mesos previs a la reunió i analitza aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis a l'accionariat, de cara a garantir la qualitat del volum esmentat. Així mateix, només poden formar part de l'Íbex-35 els valors amb una capitalització mitjana superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant el període de control.

Un salt estratosfèric

El salt de Puig ha estat estratosfèric si es té en compte que els rumors sobre la seva sortida a la borsa van començar tot just el setembre de l'any passat, és a dir, fa menys d'un any, i es van confirmar aquest mes d'abril. La seva sortida era un dels anuncis més esperats del 2024 en el món empresarial, sobretot pel context de sequera que des de feia temps arrossegava la borsa espanyola. Tot i el debut a la borsa, la família continua tenint un pes rellevant sobre la companyia que va fundar Antonio Puig Castelló el 1914. Els Puig conserven una participació majoritària i la gran majoria dels drets de vot de la societat.

stats