El Mobile del 2021 perd la primera gran 'teleco'

British Telecom se suma a les altres cinc grans empreses que han anunciat la seva retirada

Imatge del Mobile World Congress als pavellons de Fira de Barcelona.
12/03/2021
3 min

BarcelonaLa GSMA segueix convençuda de celebrar el Mobile World Congress tant sí com no, però el llistat d'empreses que no l'acompanyaran és cada dia una mica més llarg. L'escena s'assembla a la que fa poc més d'un any va desembocar en la cancel·lació del congrés, amb la diferència que aquest cop una gran empresa del sector de les telecomunicacions (l'essència de l'esdeveniment) s'ha incorporat a la primera onada de retirades: British Telecom no tindrà espai físic ni portarà treballadors a Barcelona entre el 28 de juny i l'1 de juliol. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Després de considerar-ho curosament, BT ha decidit que participarà activament en la sèrie d'esdeveniments virtuals lligats al Mobile World Congress 2021 de Barcelona, però no enviarà una delegació per participar-hi presencialment aquest any”, ha explicat un portaveu de la companyia a Light Reading, i ho han confirmat fonts de l'empresa a l'ACN. No donen més explicacions al respecte, però la postura recorda l'actitud que han pres fins ara les altres grans empreses que han comunicat la seva baixa.

Qui ha desencadenat aquest cop el seguit d'anuncis ha estat Ericsson, que a principis d'aquesta setmana informava al mateix mitjà especialitzat que no tenia intenció de participar-hi. L'argument bàsic era la protecció dels seus treballadors davant del “continu impacte del covid-19” i, sobretot, ser preventiu mentre encara estiguin en marxa els programes de vacunació de tot el món. Nokia, Sony, Facebook i Oracle l'han anat imitant els dies següents posant explicacions similars sobre la taula: en resum, que estan disposats a participar tot el que calgui virtualment, però que no veuen que la situació estigui prou controlada per enviar els treballadors a Barcelona.

D'acord amb el que fonts relacionades amb el congrés explicaven fa unes setmanes a l'ARA, les companyies ja haurien exposat abans aquests temors a la GSMA, defensant que el més adequat seria la celebració d'un congrés només virtual. L'empresa organitzadora, però, està convençuda de fer-lo presencial: el que com a molt acceptaria (sempre segons fonts pròximes a l'organització) és dur-lo a terme uns mesos més endavant. L'únic risc, en aquest cas, seria celebrar l'esdeveniment només quatre mesos abans de l'edició del 2022, que està prevista per al febrer com era habitual abans de la pandèmia. 

Una ombra cada cop més llarga

Fins ara, l'empresa només s'havia pronunciat via comunicat just després que transcendís la decisió d'Ericsson per dir que respecten la decisió, que assumeixen que no tothom podrà acudir-hi i que precisament per això tenen previst desplegar tot el seguit d'activitats online. Aquest divendres la GSMA ha tornat a aparèixer per apuntar cap a TelcoDR, una companyia especialitzada en el núvol públic, com un dels majors expositors per superfície de l'esdeveniment. Comptarà amb un espai de 6.000 metres: superfície similar a la que ocupava Ericsson.

Això reforça el missatge que havien enviat ahir en una conversa amb Efe: que no prescindiran del congrés presencial i que segueixen treballant amb la idea que del 28 de juny a l'1 de juliol d'aquest any el Mobile del 2021 obri portes al recinte de la Fira. 

Com a exhibició de seguretat, la companyia va arrencar la setmana convocant una roda de premsa per explicar com intentaria prevenir els contagis i mantenir la seguretat. Van explicar que demanarien tests negatius de covid-19 cada 72 hores, que seria obligatòria la mascareta FFP2 i que s'haurien de mantenir permanentment les distàncies. El problema és que el degoteig de baixes que s'han anat succeint durant les setmanes han fet ombra a l'anunci de les mesures de seguretat, i si la dinàmica arriba fins on va fer-ho l'any passat, aquesta serà una ombra allargada. 

stats