Economia12/04/2013

Els ministres de finances europeus donen suport a la pròrroga dels crèdits a Irlanda i Portugal

Els 27 responsables de les finances de la Unió Europea continuen les negociacions sobre la unió bancaria, els paradisos fiscals i mesures per potenciar el creixement

Ara
i Ara

BarcelonaLa trobada informal de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea celebrada aquesta tarda a Dublín ha donat el seu suport a la decisió de l'Eurogrup d'ampliar en set anys el termini per que Irlanda i Portugal tornin els diners del rescat que van rebre dels seus socis europeus.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'amfitrió de la reunió i un dels principals afectats per la decisió de l'Eurogrup, el ministre de finances irlandès, aquesta decisió permet al seu païs accedir als mercats en millors condicions per refinançar el seu deute.

Cargando
No hay anuncios

Els màxims responsables dels 27 països de la Unió Europea també van avançar en les negociacions que protagonitzaran la reunió de demà, entre les que destaquen la unió bancaria, la possibilitat d'adoptar mesures per potenciar el creixement i la situació dels paradisos fiscals.

Pel que fa a la unió bancaria, el comissari d'Interior i Serveis Financers, Michel Barnier, va recalcar la importància d'arribar a un acord pel que fa a la creació d'un sistema de garantia de dipòsits europeu així com un sistema de supervisió únic i independent, peticions secundades tant pel comissari d'Afers Econòmics com pel representant del BCE a la reunió, l'alemany Jörg Asmussen.

Cargando
No hay anuncios

Aquest també va aprofitar la compareixença posterior a la reunió per assenyalar les millores en l'economia de l'eurozona i especialment en el sector financer que, segons va recordar, ja ha començat a tornar les injeccions de liquiditat, fent especial menció al cas dels bancs espanyols.

En sentit contrari, Asmussen va recalcar la manca de crèdit que pateix l'economia, punt en el que va eximir de responsabilitat al BCE ja que les autoritats nacionals "coneixen millor els seus bancs" i són les que han de buscar solucions a aquest problema. En el mateix sentit, el conseller del BCE va recalcar que la manca de creixement també hi influeix, reduïnt la demanda de crèdit entre empreses i particulars.