Més de la meitat de la superfície logística catalana del 2020 ja està llogada

Així ho constata un estudi de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman

Magatzem d'Amazon de Barcelona
X.g.
15/12/2019
1 min

BarcelonaL’elevada demanda dels operadors logístics i la falta d’oferta, sobretot a la primera corona metropolitana, fa que el 59% de la superfície logística que sortirà al mercat l’any que ve a Catalunya ja estigui prellogada, segons constata un estudi de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a la presidenta de la consultora a Barcelona, Anna Gener, cal buscar solucions, perquè la situació d’escanyament no només afecta el sector immobiliari, “sinó també la resta del sector empresarial de Catalunya i el creixement del comerç electrònic”. Per als promotors immobiliaris del sector logístic la situació no és dolenta, perquè la falta d’oferta i l’alta demanda estan millorant la rendibilitat del seu negoci. Una de les solucions passa per reciclar antics terrenys industrials per convertir-los en logístics, explica Juan José Vera, vicepresident d’operacions de la promotora Montepino, que acaba d’entrar a la zona de Barcelona amb dos projectes a Castellbisbal, en uns antics terrenys industrials de Celsa, i un més a Sant Esteve Sesrovires.

Els operadors són partidaris de modificar la legislació per facilitar els canvis d’usos industrials a logístics. “L’administració ha ser més flexible i adaptar-se a les necessitats del sector”, diu Cristian Oller, director a Espanya de Prologis.

Més inversió i preus més alts

La situació està creant més interès dels inversors per Catalunya i no només en grans plataformes, sinó també en altres models lligats al comerç electrònic, com la logística urbana. El preus, de 7 euros al mes per metre quadrat en les millors zones, han pujat un 33% des del 2013.

stats