Laboral

Els creadors de 'Candy Crush' acomiadaran 47 treballadors a les oficines de Barcelona

Aquesta retallada de plantilla del 7% arriba després de la compra del grup de videojocs per part de Microsoft

BarcelonaLa multinacional dels videojocs sueca King va anunciar el mes passat a la plantilla la intenció de tirar endavant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria 47 persones, més d'un 7% dels treballadors de les seves oficines a Barcelona. El sindicat CGT ha protestat la decisió aquest divendres en un comunicat, en el qual denuncia que es tracta d'un "degoteig incessant d'acomiadaments" que va començar l'octubre del 2023, quan es va completar l'adquisició del grup Activision Blizzard King per part de Microsoft per prop de 60.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Amb aquesta reestructuració, l'empresa té la intenció de desmantellar departaments sencers que operaven des de les oficines de King ubicades a Barcelona. La feina, lluny de desaparèixer, serà traslladada a empreses subcontractades o a altres oficines del grup, i aquest ERO es converteix en una operació de deslocalització encoberta", ha criticat l'organització. La companyia sueca és coneguda arreu del món pel seu joc per a mòbils Candy Crush, un habitual entre els títols més populars a les botigues d'aplicacions.

Cargando
No hay anuncios

Des del seu llançament l'any 2012, els seus creadors asseguren que el joc ja ha superat els 20.000 milions de dòlars en ingressos. "En aquest context, resulta incomprensible la necessitat d'aplicar acomiadaments per reestructurar el grup Activision Blizzard King, amb companyies que han aportat 2.000 milions de dòlars en ingressos a Microsoft, gairebé un 30% dels ingressos totals que generen la divisió de videojocs del gegant tecnològic", reivindiquen des de la CGT.

Cargando
No hay anuncios

Compra multimilionària

El sindicat també lamenta que la comissió negociadora ha descobert "una sèrie d'irregularitats" durant el procés que "denoten mala fe per part de l'empresa a l'hora de presentar aquest ERO a la seva plantilla". Per exemple, en el comunicat expliquen que els treballadors dels departaments desmantellats haurien estat obligats a formar els seus substituts, "empleats d'empreses subcontractades per King que operarien des de països com l'Índia".

Cargando
No hay anuncios

La compra d'Activision Blizzard King per part de Microsoft es va allargar gairebé dos anys per les disputes amb les autoritats de la competència i la CGT recorda que a principis d'any el grup fundat per Bill Gates ja va anunciar que acomiadaria 1.900 treballadors de la seva divisió de videojocs: "L'ERO de King a les oficines espanyoles forma part dels plans de Microsoft de fer una segona onada d'acomiadaments el 2024". Just abans de la pandèmia la companyia de Candy Crush va traslladar els seus més de 600 treballadors a Barcelona a una nova seu de 6.700 metres quadrats repartits en sis plantes d'un edifici del districte tecnològic 22@.

Per a la Coordinadora Sindical del Videojoc (que forma part de la CGT), és incomprensible que amb el suport financer de Microsoft, una empresa que no és nova al sector dels videojocs i que ha desenvolupat consoles com la Xbox, la plantilla de King estigui patint aquest ERO i en culpa la direcció per la mala gestió.